Samen 1
Electronica en Computers

5 Handige IT diensten voor uw bedrijf

Binnen de ICT zijn er veel verschillende diensten en totale IT oplossingen. Voor u als ondernemer is het daardoor soms lastig om te bepalen welke soort dienstverlening het beste past bij uw onderneming. Want wat wilt u graag uitbesteden? En wat zou u liever in eigen beheer blijven willen doen. In dit artikel bespreken wij 5 handige en populaire IT diensten waar de meeste bedrijven profijt van hebben. 

IT configuratie

Hardware innemen, configureren en implementeren, voor ICT’ers binnen uw bedrijf een tijdrovende klus, dat vaak tussendoor gedaan moet worden. Want die nieuwe collega begint volgende week al! Met tegenzin bereid uw IT’er de laptop voor, maar loopt hierdoor achterstand op met overige werkzaamheden. Nu heeft u een medewerker die een tikje ongemotiveerd was en taken die eigenlijk hadden moeten worden uitgevoerd, die niet af zijn gekomen door de extra taak. Door IT configuratie en implementatie uit te besteden, zorgt u ervoor dat u uw medewerker(s) ontlast, en door kunnen gaan met hun reguliere taken. Anderzijds zorgen gespecialiseerde IT professionals voor een juiste configuratie voor uw nieuwe medewerker. Zodat deze direct aan de slag kan en niet meerdere keren dient te schakelen met de IT over programma’s die niet zijn geïnstalleerd, een werkomgeving die niet werkt. En mocht het wel fout gaan, dan kunt u hierover altijd support vragen bij uw IT dienstverlener.

Werkplekmigratie

Wanneer u te maken heeft met een reorganisatie of verhuizing naar een nieuwe bedrijfslocatie, gaat dit dikwijls gepaard met diverse ICT uitdagingen. De juiste kabels weer op de juiste plekken krijgen is een technische aangelegenheid die niet iedere medewerker zal begrijpen. En van wie was welke laptop? Er moet goede administratie worden uitgevoerd om alles uiteindelijk op de goede plekken te kunnen verhuizen. Door voor werkplekmigratie te kiezen, zijn uw medewerkers niet een dag bezig met het uitzoeken van de diverse ICT instellingen, waardoor de productiviteit kan worden gecontinueerd. Bij een verhuizing komt meestal ook aan het licht dat u nog beschikt over veel oude hardware beschikt die economisch is afgeschreven en op korte termijn al aan vervanging onderhevig is. Bij werkplekmigratie is dit dan het uitgelezen moment om direct uw oude hardware af te schrijven en nieuwe hardware aan te schaffen. Lees hieronder wat wij hiermee voor u van dienst kunnen zijn. 

Oude hardware afvoeren

Oude hardware die niet meer van dienst voor u is, kent vaak nog een restwaarde. Veel ICT dienstverleners willen graag uw oude hardware afvoeren. Dit levert u een leuk bedrag op en het levert bovendien milieuwinst op! Bovendien is het een goede manier om de data op datadragers te verwijderen of vernietigen. 

IT lifecycle management

IT Lifecycle management is een vorm van IT dienstverlening waarbij hert hele proce, oftwel de lifecycle van IT appratuur centraal staat. Deze dienst omvat alle processen van het aankopen, installeren en configureren, tot afschrijven en vervangen van oude hardware. Voordelen om dit gehele proces uit te besteden aan een it dienstverlener, is dat uw IT medewerkers zich volledig kunnen focussen op de echt interessante werkzaamheden! Dit levert uw bedrijf efficiency voordelen en daarmee kostenbesparingen op. Ook draagt het bij aan een verbeterde eindgebruikerstevredenheid.

Device as a service 

Een andere populaire IT oplossing waar steeds vaker wordt gekozen is Device as a service (DaaS). Dit is vergelijkbaar met de processen die plaatsvinden binnen het IT lifecycle management proces. Bij DaaS-oplossingen betaalt u per hardware device een overeengekomen bedrag per maand. U zou het in ogenschouw kunnen nemen als een vorm van leasen van hardware! U gebruikt de hardware, maar deze is niet in volledig eigendom van u. Device as a service is erg geschikt voor bedrijven die kampen met grote personeel schommelingen en bedrijven die graag niet voor verrassingen komen te staan betreft hoge facturen. Door DaaS wordt vastigheid en flexibiliteit gecreëerd. En uw IT-afdeling volledig ontzorgd.