Samen 1
Electronica en Computers

Het ontstaan van het Navision ERP systeem

Het Navision ERP systeem bestaat al erg lang. Langer nog dan vaak gedacht wordt. Het is dan ook zo dat het Navision ERP systeem door de jaren heen meerdere vormen en namen heeft aangenomen. Het oorspronkelijke ERP pakket werd door de onderneming Navision ontwikkeld. Het betreffende bedrijf werd in de plaats Vedbæk in Denemarken opgericht door drie ondernemers, namelijk Torben Wind, Peter Bang en Jesper Balser. Dit gebeurde al in 1983.

Concurrentie van het bedrijf Damgaard

Voormalig medewerkers van Navision besloten zelf actief te worden op de markt. Zij richtte een onderneming met de naam Damgaard op en vormden zich tot één van de belangrijkste concurrenten van Navision. Hun product, Concorde, nam het op tegen het Navision ERP systeem. Het Concorde systeem werd in 1998 door Axapta vervangen, een naam die velen nog steeds wel herkennen. In het jaar 2000 besloten oud-medewerkers en medewerkers van Navision weer samen te komen door de twee concurrerende bedrijven samen te voegen tot één onderneming.

De overname van het Navision ERP systeem door Microsoft

Twee jaar lang waren de bedrijven als een eenheid actief, totdat het samengevoegde bedrijf door Microsoft werd overgenomen. Uiteindelijk werd op dit moment de eerste versie van het Navision ERP systeem ontwikkeld en vanuit deze basis is het systeem steeds verder uitgebreid door Microsoft.

Het Navision ERP systeem van nu

Door de jaren heet is het Navision ERP systeem, dat nu Microsoft Dynamics NAV/365 heet, sterk ontwikkeld. Hierdoor vormt het systeem nu een modulaire oplossing die optimaal kan worden afgestemd op de behoeften van iedere onderneming. In Nederland zijn diverse Navision partners te vinden, waaronder HB Software. Hierdoor is er altijd een goede ondersteuning in eigen taal wanneer het gaat om het Navision ERP systeem. Daarnaast is het bedrijf, dat officieel gecertificeerd voor Microsoft Dynamics 365, uiteraard ook leverancier.

https://hbsmarttrade.com/