Samen 1
Image default
Eten en drinken

https://www.samen-1.nl/

Pasen dit jaar moet extra bijzonder gaan worden, daarvoor vind u de lekkerste en leukste paasrecepten bij de Coop. Afgelopen jaar moest Pasen namelijk anders gevierd worden dan normaal gezien de omstandigheden rondom het COVID-19 virus. We mochten met maar minder mensen thuis zijn, we mochten niet naar ons favoriete brunchtentje, of uitgebreid paaseitjes gaan zoeken met z’n allen in het bos. Daarom moet Pasen dit jaar extra bijzonder gevierd worden en dat doe je het beste met lekkere recepten van de Coop!

Paasrecepten voor elk moment van de dag

Dit jaar valt Pasen op zondag 4 en maandag 5 april. En of je nou Pasen viert tijdens het ontbijt, brunch of diner, de Coop heeft de heerlijkste recepten voor elk moment van de dag.

Rondom Pasen zal het Coop tijdschrift verschijnen met de mooiste creaties, maar online staan ook al onwijs veel mooie recepten.

Er is hierbij keuze uit de volgende categorieën: er zijn recepten voor de brunch, voor de lunch, voor bijgerechten en hoofdgerechten, maar uiteraard ook voor nagerechten. Je kunt zelfs kiezen uit verschillende keukens, denk aan Hollands, Frans, Italiaans en Amerikaans. Tevens kun je kiezen uit verschillende gerechten, zoals salades, quiches, brood en uiteraard gebak en koekjes. Mochten er speciale dieetwensen zijn in de familie dan heeft Coop hiervoor ook speciale gerechten. Zo kan iedereen genieten van heerlijk eten met Pasen!

Waarom vieren we eigenlijk Pasen in Nederland?

Lang niet iedereen zal dit meer weten tegenwoordig, dus de vraag is waarom vieren we eigenlijk Pasen? En wat vieren we dan precies? Tijdens Pasen, het belangrijkste Christelijke feest, draait om de kruisiging en wederopstanding van Jezus Christus. De zondag van Pasen is in feite de dag dat Jezus uit de dood herrees. Met paasfeest wordt verwezen naar de hele week, die loopt van Witte Donderdag tot en met tweede paasdag.

Maar waarom eten we dan allemaal eitjes? Omdat een ei staat voor een ‘nieuw leven’, daarmee vieren we eigenlijk dat Jezus op die dag uit de dood is opgestaan en een nieuw leven kreeg. Tevens eten we vaker dure ingrediënten zoals Spijs, vanuit vroeger was dit een teken waarmee men wilde laten zien dat Pasen een heel belangrijk feest was in het Christelijke geloof.