Samen 1
Eten en drinken

Kookworkshops; een culinair uitje!

Heeft de verveling toegeslagen in de keuken, en volstaan de bekende recepten niet meer? Dan is het tijd om eens uit de comfortzone te stappen, om nieuwe inspiratie voor recepten op te doen door het volgen van een gezellige kookworkshop bij De Kokkerie. Het volgen van een kookworkshop is niet alleen heel leerzaam maar het is ook nog eens culinair genieten. Het geleerde kan in thuis in praktijk worden gebracht, om voor u zelf en/of anderen eens een nieuwe menukaart samen te stellen. Een kookworkshop bij de Kokkerie is gezellig, gezond en biedt handige praktische kennis om nooit meer te vergeten.

Wereldkeukens tijdens de kookworkshop

Veel recepten uit de wereldkeukens kunnen tegenwoordig prima in eigen keuken worden bereid. Niet iedereen heeft natuurlijk een tandoori oven in de achtertuin maar er zijn genoeg andere mogelijkheden om iets lekkers te koken. Spaans, Frans, Normandisch, Grieks, Italiaans, Marokkaans, Indisch, Thais. Van tapas tot aan dim sum uit het verre Oosten, het is mogelijk om uit meerdere soorten kookcursussen bij de Kokkerie te kiezen. Dit maak het volgen van een cursus natuurlijk zeer interessant. Zo is het handig en leuk om verschillende salades te kunnen maken, want variatie op de eigen menukaart is prettig. Maar ook is het mogelijk om in de Kokkerie een high tea workshop te volgen. Het kunnen samenstellen van een goede high tea geeft later altijd goede resultaten. Maar het is waardevol om net iets meer te weten over groenten en vlees, en de bereiding ervan. Ook op de juiste manier leren omgaan met de nodige keukenmaterialen is altijd veilig en handig.

Elk seizoen kookworkshops

De seizoenen bieden vele verschillende karakteristieke groenten- en vleesgerechten. Een kerstdiner is bijvoorbeeld niet iets wat wekelijks wordt geoefend. Het is dan ook jammer wanneer het maken van een gerecht tijdens de kerst niet wil lukken, omdat de kennis niet toereikend genoeg is. Vlees bereiden kan ook heel goed mislukken, want kerntemperaturen zijn bijvoorbeeld heel belangrijk om in de gaten te houden. Bij de Kokkerie helpen wij u uit de brand, en zorgen ervoor dat een kerstdiner een succes wordt. Ieder seizoen heeft zijn eigen specifieke groenten, vlees en fruit, die elk om hun eigen bereidingswijze vragen. Het is daarom genieten als het bereiden van de asperges telkens weer goed gaat. Kennis in de keuken is dus macht, waarmee fantastische gerechten kunnen worden gerealiseerd.

Groenten en kruiden uit eigen tuin

Alleen, of met een groep mensen, culinair genieten is voor iedereen mogelijk. Tijdens de kookworkshops van de Kokkerie worden zoveel mogelijk groenten en kruiden uit eigen tuin gebruikt, wat onvermijdelijk valt terug te proeven in de gerechten die worden gecreëerd. Veel producten die worden gebruikt zijn biologisch geteelt en dat is een absolute meerwaarde. Het volgen van een kookcursus vergroot uw eigen capaciteiten in de keuken op een aangename manier, waar u telkens profijt van blijft houden. Het is mogelijk om met collega’s een cursus te volgen, in het kader van de teambuilding. Het samen leren en plezier beleven en ervaringen delen staat centraal. En er zal later nog veel over worden nagepraat.

Culinair genieten is voor iedereen. Of het nu om een stukje kip van de grill gaat, of om een prachtige salade, koken is gaaf. Voor meer informatie, klik dan hier om naar de contactpagina van De Kokkerie te gaan.

https://dekokkerie.nl/