Samen 1
Image default
Gezondheid

Wat je moet weten over intermittent fasten!

Intermittent fasting wordt een steeds populairdere manier om gewicht te verliezen en je gezondheid te verbeteren. Er zijn veel verschillende manieren om aan intermittent fasting te doen, dus zoek er een die bij je levensstijl en schema past. Intermittent fasting is een gezonde en effectieve manier gebleken om af te vallen en je gezondheid te verbeteren. Als je het goed doet, kan intermittent fasting je helpen gewicht te verliezen, je gezondheid te verbeteren en een gezonder leven te leiden.

Wat is intermittent fasting

Intermittent fasting is een eetpatroon waarbij je afwisselt tussen periodes van eten en vasten. Er zijn veel verschillende manieren om aan intermitterend vasten te doen, maar de meest gebruikelijke manier is om 16 uur te vasten en 8 uur te eten. Dit betekent dat je al je maaltijden binnen een tijdsbestek van 8 uur eet, en vast voor de de resterende 16 uur. Intermittent fasting is een gezonde en effectieve manier gebleken om gewicht te verliezen en je gezondheid te verbeteren. Er zijn veel verschillende manieren om te doen intermittent fasting, dus zoek er een die past bij uw levensstijl en schema.

Voordelen van intermittent fasting

Er zijn veel voordelen aan intermittent fasting, waaronder:

  • Gewichtsverlies: Het is aangetoond dat intermittent fasting een effectieve manier is om gewicht te verliezen. Als je vast, verbrandt je lichaam vet voor energie in plaats van koolhydraten.
  • Een betere gezondheid: Intermittent fasting verbetert aantoonbaar veel verschillende gezondheidsindicatoren, waaronder bloedsuikerspiegel, cholesterolgehalte en ontstekingen.
  • Verhoogde levensduur: Van intermittent fasting is aangetoond dat het de levensduur bij dieren verlengt.
  • Betere gezondheid van de hersenen: Van intermittent fasting is aangetoond dat het de hersenfunctie verbetert en beschermt tegen leeftijdsgebonden cognitieve achteruitgang.
  • Meer tijd voor andere dingen: Omdat u geen tijd besteedt aan het bereiden en opeten van maaltijden, hebt u meer tijd voor andere dingen.

Als je overweegt om intermittent fasting te proberen, overleg dan eerst met je arts om er zeker van te zijn dat het goed voor je is. Als je eenmaal begint, zorg er dan voor dat je naar je lichaam luistert en stop als je daar zin in hebt.

https://www.koraalwetenschap.nl/is-het-een-goed-idee-om-te-vasten-om-snel-af-te-vallen/