Samen 1
Image default
Huishoudelijk

Wat te doen bij een stroomstoring?

Wat moet je doen bij een stroomstoring?

Het elektriciteitsnetwerk in Nederland wordt over het algemeen als zeer betrouwbaar beschouwd en stroomstoringen komen bijna nooit voor en als ze voor komen dan zijn ze binnen no-time opgelost. Heel soms gebeurt het dat er grootschalige stroomstoringen plaatsvinden die langer duren dan een uur. Soms zelfs wel langer dan een dag.  De meeste elektrische apparaten hebben geen mogelijkheid om op batterijen te werken, dus deze kun je op zulke momenten niet gebruiken. Essentiele apparaten kun je niet gebruiken en dit zorgt voor mooie uitdagingen.

Hierbij geven wij een aantal tips die je kunt doen tijdens een stroomstoring en die je helpen om de impact van de stroomstoring te verminderen en een zekere mate van controle te behouden.

Elektricien Amstelveen adviseert:

–          Kijk naar de huizen van je buren om te zien of hun lichten ook uit zijn. Als het probleem beperkt is tot jouw huis, controleer dan je groepenkast(en) om er zeker van te zijn dat je stroomonderbrekers of zekeringen het probleem niet veroorzaken. In dit geval kun je het 24/7 storingsdienst van Elektricien Amstelveen bellen voor advies.

–          Als dit niet het probleem is, controleer dan, waar mogelijk, op schade aan de elektriciteitskabels die op uw huis zijn aangesloten. Als ze beschadigd zijn, blijf dan uit de buurt en breng uw elektriciteitsleverancier op de hoogte.

–          Als de stroomstoring groter lijkt, schakel dan al je apparaten en elektronische apparatuur uit om schade door een mogelijke stroompiek te voorkomen. Ook kan de stroom gemakkelijker worden hersteld zonder het elektrische systeem zwaar te belasten.

–          Hoogstwaarschijnlijk kun je met je mobiele telefoon en het mobiele netwerk gewoon op internet. Check dan de website van je stroomleverancier voor meer informatie.

–          Schakel alle lichten uit, behalve één, zodat je weet wanneer de stroom is hersteld.

–          Een volle vriezer houdt voedsel 24 tot 36 uur bevroren als het ongeopend wordt gelaten, dus open de deuren van je koelkast of vriezer niet tenzij het absoluut noodzakelijk is.

–          Ga voorzichtig om met kaarsen. Houd ze buiten het bereik van kinderen en blaas ze uit voordat je naar bed gaat.

 

24/7 storingsdienst elektricien amstelveen

Als je in Amstelveen woont en je heeft een langdurige stroomstoring die alleen uw huis betreft, bel dan de ervaren elektriciens van Elektricien Amstelveen, Westhove 97, 1187 DB, Amstelveen. Een van onze deskundige elektriciens komt snel ter plaatse en analyseert en repareert elk elektrisch probleem dat je ondervindt.

https://www.elektricien-amstelveen.nu/