Samen 1
Industrie

Kunststof spuitgieten: Nauwkeurig en efficiënt

Kunststof spuitgieten realiseren een uniek resultaat in kunststof producten. Onafhankelijk voor welke vorm u kiest, bestaan er een groot aantal mogelijkheden. Het concept van spuitgieten is soepel en efficiënt. De gewenste vorm van uw kunststof element wordt verwerkt in de matrijs. Hier zorgt een type robot ervoor dat het productieproces zonder fouten verloopt. De matrijs wordt in de holte gevormd en dat resulteert in een kwalitatief hoogstaand product. Het concept is eenvoudiger dan u op voorhand zou zeggen. Het grootste voordeel van deze methode is dat het bij een groot volume, ofwel een grote vraag van uw kant, een relatief goedkope manier van produceren is.

Kunststof spuitgieten met lage marges

Wilt u snel en efficiënt meerdere kunststof producten produceren, dan zijn spuitgieten de ideale methode. Doorgaans wordt hierbij gebruik gemaakt van zogenaamde thermoplasten. Dit type kunststof wordt onder druk en met een hoge temperatuur plastisch, waardoor het effectief in een specifieke vorm naar buiten komt. Hoewel het hierbij gaat om materiaal van een laag gewicht, is het uiteindelijke product toch stevig en robuust. Daarnaast zijn de gebruikte kunststoffen goed in te kleuren. Hoewel het resultaat na de spuitgieten vaak al functioneel is, kunt u er toch voor kiezen het eindresultaat af te laten werken middels natlakken of bedrukken.

Een product op maat

Kunststof verpakkingen of eindproducten dienen vaak te voldoen aan strikte normen. Daarnaast is het prettig om te weten dat met kunststof spuitgieten er veel mogelijk is met het oog op de vorm van ieder element. Bij Naber Plastics kunt u zelf aangeven welke vorm u verwacht voor uw product en deze wordt op maat geproduceerd. Bent u met uw productie met name gericht op massaproductie? Dat is bij kunststof spuitgieten geen enkel probleem! Dit productieconcept is in principe gemaakt voor de grote vraag. Het concept is snel, doeltreffend en een garantie voor topkwaliteit.

https://naberplastics.com