Samen 1
Telefonie

Apple of Samsung

Sinds het begin van de revolutie van de smartphones is de strijd tussen Apple en Samsung al bezig. Beide producenten hebben al diverse rechtszaken tegen elkaar gestart en de mobiele telefoongebruikers zijn het al die jaren nog steeds niet met elkaar eens. Het ene strijdkamp zegt dat Samsung beter is en Apple te duur is voor wat je krijgt. De andere groep zegt juist dat Apple veel beter is en de prijs meer dan waard is.

In deze blog gaan we op beide merken in en hopelijk kunnen wij jou met deze moeilijke beslissing helpen.

  

Design

Zowel Samsung en Apple maken gebruik van hoge kwaliteit materialen voor de behuizing en het design van hun telefoon. Apple zorgt voor een gelikte afwerking op hun smartphones en maakt haar behuizing van hoog krasbestendig glas in combinatie met de beste kwaliteit metaal. Samsung doet dit ook maar, alleen bij de luxere modellen. De goedkopere modellen hebben meerendeels een behuizing van plastic en geen glas dat krasbestendig is en ogen daardoor een stuk goedkoper.

Prijs en aanbod

Samsung[I.1] biedt smartphones aan voor een soortgelijke prijs als Apple, maar biedt daarnaast ook goedkopere telefoons aan. Deze goedkopere prijzen zijn meer aantrekkelijk voor mensen die graag een telefoon willen hebben, maar geen iPhone kunnen betalen. Deze toestellen zijn technisch minder goed en uitgebreid dan de duurdere modellen, maar bieden de ideale uitkomst als je weinig eisen hebt aan je smartphone.Apple biedt de telefoons aan voor een prijs die boven het gemiddelde ligt, maar straalt hierdoor wel meer luxe uit. Apple heeft geen goedkopere toestellen en focust zich vooral op hoge kwaliteit en het toepassen van de nieuwste innovaties op haar toestellen. Het voordeel hiervan is dat je iPhone in veel gevallen langer meegaat en meer restwaarde behoudt.

Besturingsysteem: IOS versus Android

Allereerst zullen wij in deze blog de besturingssystemen van Samsung en Apple en bespreken. Beide hebben zo hun voor- en nadelen. Apple geeft je een eenvoudig te bedienen besturingssysteem wat vooral erg makkelijk te leren is en eenvoudig in omgang is. Echter is dit besturingssysteem lang niet zo uitgebreid aan te passen als bij Android. Het Android systeem is zeer uitgebreid en volledig aan te passen naar wens van de gebruiker. De gebruiker kan onder andere mapjes aanmaken voor specifieke apps, eigen widgets toevoegen en weghalen, en zelfs de icoontjes van de apps veranderen. Dit is hierdoor een stuk uitgebreider dan het IOS besturingssysteem, maar door de vele mogelijkheden duurt het ook langer voor de gebruiker gewend is aan het Android besturingssysteem.

Opslag en geheugen

Een van de belangrijkste kenmerken van de telefoon is het geheugen.  Bij Samsung kun je het geheugen uitbreiden met micro SD- kaarten tot 512 GB. Apple biedt telefoons aan met een vergelijkbaar geheugen als die van Samsung. Echter, is er een groot verschil: Het geheugen van Apple is niet uit te breiden. Wanneer je een iPhone koopt van 128 GB is deze verder niet uit te breiden als je telefoon geheugen vol zit. Zit je geheugen vol op je iPhone, maar wil je niks weggooien? Dan kun je kiezen om je geheugen uit te breiden in je iCloud. Je bestanden worden dan online bewaard en zijn altijd bereikbaar om in te zien of te downloaden. Het gebruik van iCloud kan al vanaf 99 cent per maand voor 50 GB aan extra opslag.

 

Conclusie

Het kiezen voor Samsung of Apple hangt dus vooral van je wensen af. Er is in dit geval geen betere keuze. Beide telefoons hebben zijn voor- en nadelen, maar om het wat overzichtelijker te maken sommen we de voor en nadelen per merk hieronder nog eens op.

Apple

Nadelen

 • Geheugen niet fysiek uit te breiden.
 • Besturingssysteem niet naar wens aan te passen.
 • Duurder dan gemiddelde smartphone.

Voordelen

 • Mogelijkheid om eenvoudig bestanden op te slaan in iCloud.
 • Eenvoudig in gebruik besturingssysteem.
 • Beschikken altijd over de nieuwste innovaties en technieken.
 • Mooi design en afwerking op alle telefoons.

 Samsung

Nadelen

 • Design en afwerking is niet op elke telefoon van hoge kwaliteit (lage en midden prijsklasse maken gebruik van goedkopere materialen.
 • Samsung telefoons zijn minder waardevast dan Apple telefoons.
 • Het besturingssysteem is moeilijker te leren door de vele mogelijkheden, hetzelfde geldt voor de gebruiksvriendelijkheid.

Voordelen

 • Mooi design en afwerking op duurdere segment telefoons.
 • Biedt telefoons aan in verschillende prijsklasse.
 • Geheugen van telefoon uit te breiden met micro sd’s tot een maximum van 512GB.
 • Besturingssysteem en menu volledig aan te passen naar wens van gebruiker.

 

https://www.telefoonhoesje.nl/samsung