Samen 1
Image default
Marketing

Een 3D animatie laten maken? Zo werkt het.

Een 3D animatie laten maken? Zo werkt het.

Een 3D animatie ontwikkelen vraagt om specialistische kennis en vakmanschap. Daarom raden wij aan om een 3D animatie te laten maken bij een professionele partij, zoals video- en animatiestudio ZoomWorks. Hun 3D specialisten hebben ruime ervaring in het vak, weten precies wat je wel en niét moet doen, en termen zoals modelleren, nodes, texturing en keyframes zijn voor hen een tweede taal. Maar hoe gaat een 3D animatie laten maken nou precies in z’n werk?

De conceptfase

Wanneer je een 3D animatie laat maken beginnen de online marketeers van ZoomWorks met het bedenken van een concept. Dit doen ze op basis van de informatie die jij aanlevert en een eerste kennismakingsgesprek. In het concept geven ze een aanzet voor de verhaallijn, de stijl en de boodschap van jouw 3D animatie.

De scriptfase

Wanneer het concept helemaal helder is gaan de tekstschrijvers en grafisch vormgevers aan de slag. De verhaallijn van jouw 3D animatie wordt verder uitgewerkt tot een lopend, concreet en pakkend verhaal. Kort, maar krachtig, de ingrediënten voor een succesvolle animatie. De grafisch designers gaan ondertussen aan de slag met het ontwikkelen van een concrete look & feel voor jouw 3D animatie. Ze pakken een aantal scenes uit de verhaallijn en werken deze uit tot concrete ontwerpen. Dit noemt ZoomWorks ook wel ‘stijlframes’.

De storyboardfase

Wanneer de verhaallijn en de stijlframes staan is het tijd om het verhaal grafisch volledig uit te werken. De verhaallijn wordt opgedeeld in verschillende scenes en iedere scene wordt grafisch uitgewerkt, net als in de stijlframes. Zo krijgt jouw 3D animatie echt vorm en kom je erachter hoe hij er concreet uit gaat zien. Je kunt dit vergelijken met het maken van een stripverhaal, maar dan met de verhaallijn en tekeningen van jouw 3D animatie. Dit noemt ZoomWorks een ‘storyboard’. Het is heel erg belangrijk dat alle scenes volledig akkoord zijn. Pas dan is het tijd voor de volgende fase: het tot leven brengen van de scenes.

De animeerfase

Dat stripverhaal is leuk, maar wacht maar tot dit verhaal tot leven komt dankzij animatie. Dat is eigenlijk ook wat animeren betekent: het tot leven brengen van een levenloos object. Alles komt hier bij kijken, van de juiste soort belichting tot het positioneren van de camera… een hele uitdaging, maar de ervaren 3D animators van ZoomWorks krijgen er een kick van! Maar er is nog een belangrijk onderdeel dat hier wordt toegevoegd en zeker niet vergeten mag worden. Want… wat is beeld zonder geluid? De audio engineers gaan aan de slag met passende muziek, spannende geluidseffecten en het eventueel bewerken van een voice-over stem. En dan…. na een aantal weken hard werken… is jouw 3D animatie klaar!

Een 3D animatie laten maken?

Wil jij een 3D animatie laten maken of wil je nog meer weten? Neem dan eens contact op met video- en animatiestudio ZoomWorks. Hun online marketeers en audiovisuele specialisten helpen je graag verder!

https://zoomworks.nl/3d-animatie-laten-maken/