Samen 1
Vervoer en transport

Opslagruimte in Leiden voor iedereen

Een tijdje geleden gingen wij thuis verbouwen. Ons huis moest dus even leeg, anders staan alle spullen in de weg. Wij moesten onze inboedel dus opslaan. Dit betekende dat wij opslagruimte nodig hadden in Leiden. Ik werd toen herinnerd aan de vorige keer dat ik opslagruimte nodig had. Ik kwam toen terecht bij een self-storage in Leiden. Dat was een groot drama, omdat je heel ver moest lopen naar je opslagbox. Er stonden van die oude winkelwagentjes waar niks in paste. En voor de lift stond elke keer een rij. We zijn toen drie dagen bezig geweest met het opslaan van onze inboedel. Dat wilde ik dus echt nooit meer meemaken. Ik moest dus op zoek naar een goede opslagruimte in Leiden. Ik ben hier en daar gaan rondvragen waar andere mensen hun inboedel opslaan. Van mijn beste vriendin hoorde ik dat je ook mobiele opslagruimte hebt in Leiden. Dat was echt fijn. 

Mobiele opslag
Ik had nog nooit eerder van Mobiele Opslag gehoord, maar wát een uitkomst. Je hoeft dus niet meer naar je opslagbox te rijden, maar ze zetten deze bij je huis voor de deur. Zo kan je alles gelijk in je box zetten. Normaal had je met deze tijd alles in een busje geladen, en had je deze ook nog moeten uitladen bij de opslagruimte. Maar hiermee ben je dus klaar als je alles erin hebt gezet. Echt ideaal. Het enige waar je op moet letten, is dat je een goed opslagbedrijf neemt. Je hebt namelijk ook slechte opslagbedrijven, die werken met goedkope opslagboxen. Dat klinkt goed, maar deze boxen zijn heel klein. Je grote meubels passen er dus niet in. Dat schiet natuurlijk niet op als je je spullen moet opslaan. En al helemaal niet als je gaat verhuizen. Want opslaan doe je omdat je ruimte nodig hebt. Dan heeft het natuurlijk geen zin om de grote spullen in huis te houden. 

Grote opslagbox
Gelukkig vond ik Oomen Opslag. Zij werken voor de opslagruimte in Leiden met grote opslagcontainers. Deze hebben een binnenlengte van 3 meter of 6 meter. Hier past dus met gemak alles in. Dus ook grote banken, eettafels, kasten, enzovoort. Het gewicht maakt niet uit, je mag er zoveel spullen in doen als je wilt. 

Je opslagruimte terug wanneer je maar wilt
Wat ook fijn was aan de opslag, is dat het niet uit maakt hoe lang je spullen blijven staan. Dat was super handig, want wij wisten niet hoe lang de verbouwing zou gaan duren. Uiteindelijk hebben wij de spullen vier maandne opgeslagen. Toen de verbouwing bijna klaar was, hebben we even gebeld voor het maken van een afspraak om de container weer terug te brengen. Ze waren keurig op tijd en hebben hem mooi voor de deur neergezet op vrijdag. Wij hebben in het weekend alle spullen eruit gehaald, en maandag kwamen ze de opslagcontainer weer halen. Echt een hele opluchting dat het zo makkelijk is gegaan. Ik hoop dat iedereen die mijn verhaal leest slim is, en op dezelfde manier zijn of haar spullen opslaat. Ik kan het echt iedereen aanraden.

https://www.oomenopslag.nl