Samen 1
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een time tracker gebruiken helpt jou

 

Sommige dagen gaan sneller dan andere dagen. Soms gaat het plots allemaal heel snel en verlies je het overzicht. Je hebt dan niet in de gaten wat je al die uren hebt gedaan. De meeste zaken op je to do lijst staan er nog op en toch heb je de afgelopen acht-en-een-half uur om gekregen. Herken jij jezelf hierin? Dan zal je blij zijn om te horen dat hier een oplossing voor is.

 

Jouw tijd bijhouden. Zo doe je dat.

Keeping zorgt er voor dat je precies kunt zien hoe jij jouw uren en minuten besteed. Zodra jij je inlogt en de app op je telefoon of je computer zet, kun je jouw uren gaan bijhouden. De time tracker is dus ontzettend handig.  Je kunt zo zelf bekijken hoezo het voelt alsof je niet productief bent geweest en hebt concreet bewijs dat je wel voldoende hebt gedaan in een dag.

De Pomodoro techniek

Je kunt jouw dag ook nóg efficiënter gaan maken door de Pomodoro techniek toe te passen. De Pomodoro techniek is een time management strategie waarbij je jouw dag in tijdblokken opdeelt. Deze zes stappen maken deel uit van de Pomodoro techniek.

  1. Maak, voordat je begint, een lijst van dingen die op een dag gedaan moeten worden. Zorg ervoor dat je de taken in volgorde van prioriteit indeelt.
  2. Gebruik een wekkertje (bijvoorbeeld een kookwekker of wekker op je telefoon) om 25 minuten te tracken.
  3. Raak je afgeleid? Door, bijvoorbeeld, een email of telefoontje. Schrijf op dat je er straks wat mee moet en werk toch verder aan de taak waar je nu mee aan de slag bent gegaan.
  4. Als de wekker afgaat. Heb je een Pomodoro volbracht. Neem een korte pauze van 5 minuten en ga aan de slag met de volgende taak, oftewel Pomodoro.
  5. Heb je vier Pomodori afgerond? Neem een pauze van 20 of 30 minuten.
  6. Herhaal deze cyclus totdat jij jouw to-do lijst hebt afgewerkt of totdat de werkdag voorbij is.
https://keeping.nl/time-tracker