Samen 1
Image default
Aanbiedingen

Bluetooth-luidsprekers gebruiken, hoe moet je jezelf hier op voorbereiden?

Het instellen van uw Bluetooth luidsprekers varieert afhankelijk van het merk en model. Sluit de luidsprekers aan op een stopcontact als ze een eigen voedingskabel hebben, of plaats batterijen als ze op batterijen werken.

Schakel de luidsprekers in en maak ze vindbaar. Een Bluetooth-apparaat detecteerbaar maken is noodzakelijk om computers, stereo’s, smartphones en andere Bluetooth-apparaten ermee te laten communiceren.

Sommige luidsprekers zijn automatisch detecteerbaar zodra u ze inschakelt. Anderen hebben speciale knoppen om ze vindbaar te maken. Raadpleeg de handleiding van de luidsprekers voor meer informatie.

De Bluetooth-luidsprekers verbinden met uw computer

Nadat u uw luidsprekers hebt ingeschakeld en ze vindbaar hebt gemaakt, kunt u ze koppelen met uw Windows 8.1-computer.

Om Bluetooth op uw computer in te schakelen, drukt u op “Windows-C” en selecteert u de charm “Instellingen” . Klik op “PC-instellingen wijzigen”, selecteer “PC en apparaten” en kies “Bluetooth” om het Bluetooth-instellingenpaneel te openen. Zet de virtuele “Bluetooth” -knop op Aan en klik vervolgens op uw Bluetooth-luidsprekers in de lijst met beschikbare apparaten. Voer de koppelingscode van uw luidsprekers in als daarom wordt gevraagd. Niet alle luidsprekers gebruiken koppelcodes. Raadpleeg uw handleiding of kijk onderaan uw luidsprekers om uw koppelingscode te verkrijgen.

Bluetooth-luidsprekers verbinden met mobiele apparaten

Als u uw luidsprekers met een smartphone of tablet wilt gebruiken, moet u ze ook koppelen. Op Android- en iOS-apparaten, start u de instellingen, raakt u “Bluetooth” aan en zet u de “Bluetooth” -schakelaar op Aan. Tik op uw luidsprekers in de lijst met apparaten en voer vervolgens de koppelingscode van de luidsprekers in als u hierom wordt gevraagd. Andere apparaten aansluiten

Bluetooth-luidsprekers kunnen ook worden gebruikt met stereo’s, tv’s en een verscheidenheid aan andere Bluetooth-apparaten. Hoe u deze aan uw luidsprekers koppelt, kan aanzienlijk variëren, afhankelijk van het product en de aard van het gebruik. Net als de luidsprekers zelf, moeten veel apparaten zichtbaar worden gemaakt voordat ze kunnen communiceren met andere Bluetooth-apparaten. Raadpleeg de documentatie van het product voor informatie over paren.

Probleem oplossen voor Bluetooth speakers

Als u problemen ondervindt bij het aansluiten van uw luidsprekers op uw Windows 8.1-computer, gebruikt u de probleemoplosser voor hardware en apparaten om het probleem op te lossen.

  • Beweeg uw muis naar de rechterbovenhoek van uw scherm, klik op “Zoeken” en voer “Probleemoplossing” in . Selecteer “Problemen oplossen” in de zoekresultaten en klik vervolgens op “Hardware en geluiden” . Klik op “Hardware en apparaten” en volg de aanwijzingen om de verbinding tussen uw computer en luidsprekers op te lossen.
  • Houd er rekening mee dat Bluetooth-apparaten een maximaal bereik van ongeveer 33 voet hebben. Als u probeert uw apparaat te verbinden met uw Bluetooth-luidsprekers buiten dit bereik, kan dit leiden tot een slechte geluidskwaliteit en frequente drop-outs.

https://www.iiav.nl/speaker/draadloos/