Samen 1
Image default
Aanbiedingen

Een parkiet als huisdier: dit heb je nodig

Een parkiet als huisdier: dit heb je nodig

Parkieten staan erom bekend dat ze super sociale vogels zijn. Als je ze toelaat zullen ze al snel een gezellig huisdier zijn die gehecht raakt aan je aanwezigheid en ook zeker afhankelijk is. Een vogel is absoluut in staat om liefde te geven en een parkiet al helemaal. Dit is één van de redenen waarom het zo leuk is om een parkiet als huisdier te hebben. Wanneer je een parkiet als huisdier neemt heb je wel een aantal spullen nodig. In dit blog geven we je wat tips en tricks over welke spullen je nodig hebt voor het houden van een parkiet als huisdier. 

 

De kooi is een heilige plek

Een parkiet ziet zijn kooi echt als thuis, daarom is het belangrijk dat je een fijne kooi aanschaft voor je parkiet met genoeg ruimte. Een parkiet is erg actief en is daarom ook een groot fan van speeltjes. In de kooi moet dus om alle speeltjes kwijt te kunnen en tegelijkertijd groot genoeg zijn om de parkiet lekker veel vrijheid te bieden. Er zijn ontzettend veel verschillende kooien te verkrijgen dus bedenk van tevoren goed wat voor kooi je nodig hebt. 

 

Zitstokken zijn goed voor het evenwicht

Om een parkiet ook voldoende rust te bieden is het van belang dat er zitstokken in de kooi worden gemonteerd. Vogels zitten in de natuur ook veel op takken in de bomen. Om de parkiet een fijn gevoel te geven is het van belang dat hij zich kan blijven ontwikkelen zoals hij dat in de natuur ook zou doen. Voor het evenwicht van de parkiet is het erg goed als hij op een zitstok kan balanceren die heen en weer gaat. Het biedt hem ook de mogelijkheid om heen en weer te springen naar andere objecten en om uit te rusten wanneer hij moe is. 

 

Een voerbak kiezen vooral ook voor je eigen plezier

Om je parkiet van de juiste voeding te kunnen voorzien is het belangrijk dat je goede voederbakken plaatst in de kooi. Je hebt verschillende soorten voederbakken die allemaal geschikt zijn voor je parkiet. Het is voor jezelf voornamelijk belangrijk om voederbakken te kiezen die praktisch zijn in het onderhoud. Vers eten en drinken is erg belangrijk voor de vogeltjes dus is het handig om bakken te kiezen die praktisch en grondig schoon te maken zijn. 

 

https://www.birdsupply.nl/