Samen 1
Image default
Huishoudelijk

Nieuw kopen of oud schoonmaken?

De wereld zit hartstikke vol met spullen. Bergen aan plastic in de zee, ladingen die dagelijks bij het milieupark worden gebracht. Het is helemaal geen slecht idee om dus gebruik te maken van wat er al aanwezig is om deze stapels aan afval te verminderen. Wanneer is iets echter de moeite waard om te kopen of op te knappen? Is nieuw niet altijd beter? Laten we als eerste voorbeeld eens een bank nemen. Een bank is een veel gewild object en er staan duizenden bij de kringloop in Nederland. Wat kies je in dat geval?

Tweedehands, prima staat

Allereerst kun je op zoek naar een bank die weinig gebruikt is. Deze zien er vaak prima uit, en zo worden ze ook geadverteerd. Het scheelt je al snel de helft van de nieuwprijs, en het enige waar je eigenlijk op hoeft te letten is of de bank overal nog stevig is en/of er geen vaste vlekken in zitten. Dit zorgt ervoor dat, vooral wanneer je een beetje om geld verlegen zit, de tweedehands bank een uitstekende optie kan zijn.

Bank reinigen met stoomreiniger

Bij tweedehands banken in de kringloop is het vaak een probleem dat de bank gewoon niet in een goede staat meer is. Ongeveer één op de vijf banken is dat echter wel. Het belangrijkste bij dit meubilair is om te zorgen dat het in een goede staat is. Is de bank een beetje vies, dan is het relatief makkelijk om hem als nieuw te maken. In dit geval kun je er rekening mee houden dat wat kapot is niet meer gemaakt kan worden, maar wat vies is wel schoongemaakt kan worden. Je kunt namelijk een bank reinigen met stoomreiniger. Ga je een bank reinigen met stoomreiniger, dan duw je het vuil als het ware uit de bekleding. Hierna kun je de bank eventueel (laten) impregneren, en de bank is als nieuw!

Opknappen

Het opknappen van spullen uit de kringloop is een populaire bezigheid. Mensen gaan de kringloop in, zoeken naar een koopje, en knappen iets op of “upcyclen” het. Upcyclen in plaats van recycling staat voor het beter maken van iets ouds. Dit kun je altijd proberen te doen als je het karakter van een meubelstuk leuk vindt en er het maximale uit wilt halen.

https://banklatenreinigen.com/bank-reinigen-met-stoomreiniger/