Samen 1
Image default
Huishoudelijk

3 methodes die jou kunnen helpen met opruimen

Er zijn veel verschillende manieren om je huis schoon en opgeruimd te houden. Je kunt verschillende methodes hiervoor gebruiken. Het belangrijkste is dat je een systeem vindt dat het beste bij jou past en dat je je er ook aan kunt houden. In deze blog behandelen wij drie populaire methodes die jou hopelijk kunnen helpen.

One-touch methode

Els Jacobs is een professionele opruimster en organisatiedeskundige die al duizenden mensen heeft geholpen hun huis op orde te krijgen. Ze pleit voor een eenvoudige en doeltreffende opruimmethode die door iedereen kan worden gebruikt, ongeacht de mate van rommel. De methode heet de “One-Touch Methode” en is gebaseerd op het idee dat je om van rommel af te komen door het maar één keer aan te raken.

KonMarie methode

De KonMari methode van opruimen is gebaseerd op het idee dat je alleen die dingen moet bewaren die “vreugde” in je leven brengen. Deze methode is gepopulariseerd door Marie Kondo, een Japanse organisatiedeskundige. De KonMari Methode houdt in dat je je bezittingen in vijf categorieën verdeelt: kleren, boeken, papieren, diverse items en sentimentele items. Vervolgens ga je één voor één door elke categorie heen en beslis je wat je wilt houden en wat je weg wilt doen

5S methode

De 5S methode is een populaire aanpak om uw huis schoon en opgeruimd te houden. Het omvat vijf eenvoudige stappen:

  1. Sorteren: Deze stap houdt in dat u uw bezittingen sorteert en alles wegdoet wat u niet nodig hebt of niet wilt.
  2. Schikken: Deze stap bestaat uit het ordenen van uw bezittingen in categorieën en ze in aangewezen gebieden.
  3. Schoonmaken: Bij deze stap worden uw bezittingen schoongemaakt en ontdaan van vuil en stof.
  4. Standaardiseren: Deze stap houdt in dat u regels opstelt voor hoe u uw huis schoon en opgeruimd houdt, en dat u zich daaraan houdt.
  5. Stand houden: Deze stap houdt in dat u de orde en netheid van uw huis handhaaft door regelmatig het schoonmaken en organiseren van je spullen.
https://www.goededoelenwereld.nl/dienstverlening/wat-is-de-5s-methode/