Samen 1
Image default
Auto's en Motoren

Wilt u een nieuwe motorhelm kopen? Kom dan naar Termaat Motoren voor het beste advies

Termaat Motoren is een motorzaak die sinds 1935 gevestigd is in Nijmegen. Gezien het lange bestaan van de zaak is dit dé plek om, met een gepast advies en hoogwaardige kennis, uw (nieuwe) motorhelm te kopen.

Bij Termaat Motoren is er een ruime keuze aan motoren, zowel nieuw als tweedehands. Tevens is er een groot aanbod aan motorkleding, accessoires, handschoenen en dus ook helmen.

Waar moet u op letten bij het kopen van een motorhelm?

Een helm kopen doet u niet zomaar. Dit is een weloverwogen keuze die u goed dient te maken. De helm moet u namelijk als gegoten zitten en moet voor u de perfecte bescherming bieden. Er zijn dan ook verschillende zaken waar u op moet letten bij het kopen van een helm.

Allereerst moet de helm een SHARP-beoordeling hebben, dit zijn helmen die getest zijn en bij voorkeur vijf sterren hebben gekregen. Dit biedt enige zekerheid in wanneer u een ongeval krijgt. Vervolgens moet u letten op het vizier van de helm, wanneer deze snel te vervangen is kunt u het gemakkelijker schoonhouden. Het vizier dient ook een groot diafragma te hebben voor het beste zicht. Daarnaast is het handig om een opklapbare helm te hebben, zeker wanneer u wilt kunnen praten tegen iemand zonder uw helm helemaal te hoeven afzetten. Deze helmen zijn echter wel wat zwaarder en luidruchtiger. Let ook op wat voor soort kinband de helm heeft. Tevens gebruikt men steeds vaker bluetooth-tools in hun helm voor communicatie. Wanneer u dit nodig heeft, laat u dan goed adviseren over het gebruik hiervan. Daarnaast zijn pasvorm en ventilatie dingen waar u op moet letten. Een juiste pasvorm en voldoende ventilatie is noodzakelijk.

Gaat u rijden in een zonnig gebied? Laat u dan ook adviseren over het aanbrengen van zonnekleppen op uw helm. Bij sommige helmen zijn deze al ingebouwd, bij andere nog niet. Vraag hierover informatie wanneer u lange afstanden gaat maken.

Termaat Motoren: uw specialist

Heeft u meer informatie nodig of wilt u graag weten welke soorten helmen er allemaal zijn? Kom dan langs in Nijmegen bij Termaat Motoren en zij vertellen u alles over motorhelmen. U kunt ook eventuele helmen passen en kijken welke het beste voor u geschikt is.