Samen 1
Image default
Bedrijven

De perfecte bedrijfsauto voor jou

Wie op zoek is naar een bedrijfswagen komt uit op een enorm groot aanbod. Zowel nieuw als occasions, van Mercedes busje tot een Volvo, er is keuze genoeg! Dit maakt de keuze voor een bedrijfsauto niet gemakkelijk. Daarnaast hangt het soort bedrijfsauto dat je kiest waarschijnlijk ook samen met het soort werkzaamheden dat je ermee uitvoert. Er zijn daarom een aantal dingen waar je op kunt letten zodat jij de perfecte werkauto kiest.

De kosten

Dit is vaak nogal een belangrijk aspect. Je kan nog zoveel wensen, maar dit moet echter wel binnen jouw budget passen. Maak daarom vooraf een duidelijke berekening met het kostenplaatje en wat je er voor over hebt. Er zit nogal een verschil in prijsklasse en op deze manier kan je meteen een hoop auto’s uitsluiten. Afhankelijk van je budget kies je voor een occasion, een nieuwe auto, een grote of kleine en het bepaald vaak ook het merk auto waarvoor je uiteindelijk kiest. Daarnaast dien je te kijken naar de bijtelling, deze verschilt tussen elektrische of benzine auto’s.

Huren of kopen?

Een bedrijfsauto is een flinke investering voor je bedrijf. Het kan daarom ook een optie zijn om te kiezen voor het huren van een bedrijfsauto. Voordeel hiervan is namelijk dat de kosten hierbij lager liggen als de auto (tijdelijk) weinig gebruikt wordt. Echter alleen dan is huren goedkoper. Wanneer je wel van plan bent om regelmatig gebruik te maken van een bedrijfsauto is kopen altijd voordeliger.

Tweedehands

Wie de kosten voor een bedrijfsauto laag wil houden doet er goed aan om eens te kijken of een occasion misschien een optie is. Bedrijfsauto’s zijn er namelijk ook in grote getalen tweedehands te verkrijgen en daarmee bespaar je een hoop geld in de aanschaf. Mercedes Benz occasions voor zakelijk gebruik liggen dan ineens een stuk lager in prijs dan wanneer je deze nieuw aanschaft. Wel is het natuurlijk om goed te kijken hoe de staat is van de auto en of er op kort termijn mogelijk gepland onderhoud nodig is. Dit zijn bijkomende kosten die je met een nieuwe auto misschien niet zou hebben.