Samen 1
Image default
Bedrijven

Met je e-bike op fietsvakantie: dit zijn de mogelijkheden

Fietsvakanties zijn voor velen een mooie manier om op reis te gaan en de omgeving van het vakantieland te verkennen. Toch lijkt er de opvatting te bestaan dat fietsvakanties met name weggelegd zijn voor de fanatieke, sportieve fietser. Maar niets is minder waar. Ook met een e-bike kun je gerust op fietsvakantie!

Sterk genoeg voor op vakantie

Hoewel elektrische fietsen niet altijd sterk genoeg waren om al jouw bagage te dragen, is dat nu wel anders. De frames en de banden van de huidige e-bikes kunnen makkelijk de combinatie van jou en jouw bagage voor langere tijd dragen. 

Waar moet je op letten?

Let bij het uitzoeken van jouw e-bike goed op welk versnellingssysteem de fiets heeft. Een e-bike met een derailleurversnelling is sterk genoeg voor het beklimmen van hellingen en voorkomt motorschade. 

Wil tijdens jouw vakantie echt de bergen in? Ga dan voor een fiets met een middenmotor met een hoog koppel. Deze motoren leveren veel kracht, zelfs in de lage versnellingen. Denk hierbij ook aan de aanschaf van een tweede acculader. Je wilt natuurlijk niet ergens in de wildernis stranden met een lege accu.

Bouw je eigen fiets om

Heb je al een hele goede fiets, die je regelmatig gebruikt om op reis te gaan? Maar heb je onderhand toch behoefte aan wat meer ondersteuning? Dan kun je er ook voor kiezen om jouw fiets om te laten bouwen naar een elektrische fiets. Er wordt dan een motor op je trapas gemonteerd, waardoor jij ook met jouw oude vertrouwde fiets ontspannen op vakantie kunt gaan.

Meer zekerheid

Wil je niet alleen wat meer ondersteuning qua kracht met fietsen, maar zoek je ook wat meer ondersteuning op het gebied van balans en veiligheid? Dan bestaat er ook nog een tourfiets. Deze vierwielers hebben naast de twee extra wielen ook een rugleuning, armsteunen, een veiligheidsgordel en balanspedalen om de gebruiker vol vertrouwen de weg op te laten gaan. Deze elektrische fietsen zijn speciaal ontworpen voor ultieme stabiliteit en een perfecte wegligging. De perfecte fiets voor een wat meer onzekere fietser!