Samen 1
Image default
Bedrijven

Tips voor nieuwe preppers

Als jij beter voorbereid wilt zijn op noodsituaties, maar niet weet waar je moet beginnen. Dan ben je hier aan het juiste adres. Deze blog is ook handig als jij jezelf wilt checken. We gaan namelijk een paar basisstappen doornemen.

De basisstappen van preppen zijn:

  • Zorg dat jij een goede basis hebt voor persoonlijke financiën en gezondheid
  • Zorg dat je alles in huis hebt om 14 dagen te overleven
  • Zorg dat jij je huis meteen kunt verlaten, door een bug out bag voor te bereiden
  • Bereid je voor op noodsituaties die buiten afspelen
  • Oefen met je uitrusting en leer handige vaardigheden
  • Blijf altijd leren en je kennis delen

Wat moet je doen als je begint met preppen?

Leef onder je stand

Zorg dat je jouw levensstandaard verlaagt, zodat je nog geld over houdt aan het einde van de maand om uit te geven aan voorraad en prepper items.

Bewaar veel water

Een van de eerste dingen die je als prepper zou moeten doen is water opslaan. Je gaat er namelijk sneller doorheen dan je denkt. Je hoeft niet alleen waterflessen te kopen. Je kan ook je eigen water opvangen en voor langere tijd in vaten in de kelder of garage bewaren.

Stel een overlevingspakket samen

Een overlevingspakket is naast water ook een van de prioriteiten die een prepper zou moeten hebben. Een overlevingspakket is een pakket met alles wat je nodig hebt om met je gezin (of alleen) een bepaalde tijd te overleven.

Bewaar geen water in oude melkkannen

Het is zo verleidelijk en het lijkt op dat moment een goed idee, maar het loopt uit op een ramp. Het is moeilijk om alle melkresten weg te spoelen, wat betekent dat er schadelijke bacteriën in je water kunnen groeien. Ook is het plastic niet winterhard en zal het uiteindelijk kapot gaan, waardoor er een grote puinhoop ontstaat.

https://doepserleven.nl/100-goedkope-items-voor-een-prepper/