Samen 1
Image default
Bedrijven

Wat te doen met oude werkcomputers van uw bedrijf?

Computers zijn duur. Het aanschaffen van computers voor uw bedrijf was in het verleden ongetwijfeld een grote kostenpost. Na jarenlange afschrijving van deze computers bent u toe aan een nieuwere en snellere versie van computers. Wat moet of kan u dan doen met de oude computers? Zet u deze gewoon langs de stoep om opgehaald te worden door het grof vuil? Nee, dat is zonde en het mag niet. U kunt er het beste mee naar een WEELABEX gecertificeerd recyclebedrijf gaan!

Hergebruik van computers, hardware opkopen

Omdat een computer in uw bedrijf niet voldoet aan de huidige maatstaven wil dat nog niet zeggen dat de computers waardeloos zijn. Er zijn IT bedrijven die deze computers en zeker deze hardware opkopen of graag overnemen. Deze computers worden dan zorgvuldig nagekeken en informatie van de vorige eigenaar gewist. Daarna verkopen IT bedrijven deze oude computers door aan consumenten of andere bedrijven. Hierdoor kan de oude computer nog lang meegaan als een computer voor consumenten. Een mooie voorbeeld van een IT bedrijf die deze dienst aanbiedt is CTC IT Solutions

Kantoor

Wat krijgt u nog voor uw oude computers?

Welke prijs krijgt u nog voor de oude computers? Dat is moeilijk te zeggen. Dit is namelijk afhankelijk van veel factoren zoals: het aantal oude computers, de hardware specificaties van de oude computers en het merk van de oude computers. Het aantal oude computers is van belang omdat ook de logistieke kosten van het ophalen en aanbieden een rol spelen. De logistieke kosten per computer liggen lager hoe meer oude computers u heeft. Daarnaast kan de prijs oplopen naarmate de computer meer geheugen of snellere processor heeft. Ten slotte is ook het merk van de computer belangrijk voor welke prijs u voor uw oude computers ontvangt. Een HP is bijvoorbeeld nu eenmaal gewilder dan een ACER computer.

Niets meer waard, wat dan?

Nederland heeft als een van de eerste landen de verwerking volgens de WEEELABEX-regels verplicht gesteld per 1 juli 2015. WEELABEX staat voor Waste Electric and Electronic Equipment LABel of EXcellence. Dit zijn regels die bepalen dat per 1 juli 2015 elektronisch afval alleen verwerkt mag worden door recyclingbedrijven die volgens de WEELABEX zijn gecertificeerd. In deze WEELABEX gecertificeerde bedrijven wordt er een optimalisering van de kringloop van elektrische apparatuur verzorgt.

Alle Elektronische apparatuur recyclen

Het recyclen van uw oude computers is dus verstandig, milieubewust en kostenbesparend. Ook uw andere elektronische hardware zoals: printers, servers en batterijen van mobieltjes kunt u laten recyclen. Dit maakt uw bedrijf niet alleen milieubewust maar ook kan u enorm besparen op kosten voor digitaliseren van uw bedrijf.

U heeft veel elektronische hardware in uw bedrijf die u gaat vervangen. Wat kunt u dan doen met al de oude hardware? Simpel, u kunt deze hardware naar een recycle bedrijf brengen. Als deze hardware nog nuttig is voor bijvoorbeeld consumenten kunnen deze recycle bedrijven deze apparatuur doorverkopen. Als ze niet meer doorverkocht kunnen worden kunnen deze recycle bedrijven met een WEELABEX certificering de oude hardware op de juiste en wettelijke manier demonteren.