Samen 1
Image default
Gezondheid

Wanneer naar fysiotherapie gaan?

De doelstellingen van de fysiotherapie worden in de eerste plaats bepaald door de patiënt en zijn ziektebeeld. In principe is het de bedoeling de pijn te verlichten, de stofwisseling en de bloedsomloop te bevorderen en de mobiliteit, de coördinatie, de kracht en het uithoudingsvermogen te verbeteren of te handhaven. Bij de fysiotherapie moet rekening worden gehouden met de leeftijd en de conditie van de patiënt, alsmede met de dagelijkse levensomstandigheden. Ook het verloop van de ziekte speelt een belangrijke rol.

Kijk voor een goede fysiotherapeut amsterdam (English:  physiotherapy amsterdam) eens bij SMC Amsterdam!

Ziekten van het spier- en skeletstelsel
In de orthopedie in het bijzonder wordt fysiotherapie gebruikt voor ziekten van de wervelkolom en de ledematen, alsook na verwondingen en operaties. Daartoe behoren botbreuken, reuma, scoliose, hernia’s en aangeboren misvormingen zoals klompvoeten. De behandeling van sportblessures kan ook baat hebben bij fysiotherapeutische maatregelen.

Ziekten van het zenuwstelsel
Een breed spectrum van neurologische aandoeningen maakt gebruik van de behandelingsmogelijkheden die de fysiotherapie biedt. Dit geldt bijvoorbeeld voor verlamming, bewegings- en functiestoornissen na schedel- en ruggenmergletsels, beschadiging van het centrale zenuwstelsel (CZS) bij de geboorte, paraplegiesyndromen en multiple sclerose. Met behulp van fysiotherapeutische maatregelen wordt de interactie tussen de zintuiglijke en motorische functies van de patiënt getraind.

Ziekten van de inwendige organen
Bij ziekten als astma, longfibrose of taaislijmziekte kunnen de symptomen worden verlicht door training van een doeltreffende ademhaling en speciale hoesttechnieken, waardoor de kwaliteit van het leven verbetert. Bij vernauwing van de vaten of lymfekanalen verbetert regelmatige looptraining de bloedcirculatie en het uithoudingsvermogen, terwijl de pijn vermindert. Darmfunctiestoornissen zoals de ziekte van Crohn kunnen ook ondersteunend worden behandeld door middel van fysiotherapie.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)