Samen 1
Business / Business Services

Een mantelzorgwoning kopen? Waarom?

Een mantelzorgwoning kopen is niet het eerste waar u aan denkt wanneer uw vader, moeder of beiden aangeven dat de huidige woonoppervlakte van hun woning wat groot voor ze wordt. Maar wanneer steeds vaker geopperd wordt dat ze omkijken naar een andere, kleinere woning, is het wellicht verstandig eens na te denken over de regelgeving en de mogelijkheden die het kopen van een mantelzorgwoning u en hen biedt. Een mantelzorgwoning kopen kan een alternatieve oplossing zijn waarnaar gezocht wordt, maar waarover nog niet eerder nagedacht is. Door zowel uw vader, moeder als uzelf. Ga naar de website van Chaletbouw Wernsen voor meer informatie.

Een mantelzorgwoning kopen is een prima oplossing

Uw vader en moeder zijn wellicht erg gehecht aan hun huidige omgeving. Wat verhuizen natuurlijk extra moeilijk maakt. Juist dan is een mantelzorgwoning kopen een goede oplossing. Chaletbouw Wernsen plaatst een mantelzorgwoning bijvoorbeeld in uw tuin, waardoor uw vader en moeder daar prima kunnen wonen en verblijven nu ze wat meer hulp nodig hebben en alles niet meer zo makkelijk gaat als in vroeger tijden. Want een mantelzorgwoning is uiteraard voorzien van de nodige ‘extra’ voorzieningen. Een mantelzorgwoning heeft brede doorgangen, deuren en een ruime badkamer.

Het is in een mantelzorgwoning toegestaan om er met maximaal twee personen te wonen. Gelukkig is het bouwen van een mantelzorgwoning tegenwoordig makkelijker te realiseren doordat de wet- en regelgeving wat vereenvoudigd is. In veruit de meeste situaties kan er zelfs vergunningsvrij gebouwd worden door de versoepeling van de regelgeving wat betreft de vergunning. Natuurlijk moet ook een mantelzorgwoning die u koopt voldoen aan isolatiewaarden e.d. welke vastgelegd zijn in een bouwbesluit. Chaletbouw Wernsen kan u hier alle informatie over verschaffen wanneer u voornemens bent een mantelzorgwoning te kopen.

Een mantelzorgwoning kopen? Wat kost dat?

Wanneer u besluit een mantelzorgwoning te kopen, is de prijs natuurlijk ook van belang. De prijs van een mantelzorgwoning is niet zo makkelijk te bepalen. De uiteindelijke prijs voor een mantelzorgwoning is afhankelijk van vele factoren. Wat is het type afwering, gevelbekleding, fundering, isolatie, binnen afwerking, dakbedekking. Zomaar enkele, maar uiterst belangrijke factoren die (veel) invloed hebben op de uiteindelijke prijs van de mantelzorgwoning. Uiteraard kan Chaletbouw Wernsen u wel een richtprijs geven voor een bepaalde oppervlakte. Daarom is het verstandig contact met hen op te nemen zodat u uw wensen kenbaar kunt maken en de uiteindelijke prijs van de mantelzorgwoning samen bepaald kan worden.