Samen 1
Business / Business Services

Geld voor uw goud

Goud was en is nog steeds een van de meest waardevolle metalen. Stel u krijgt een erfenis van een oudtante die is overleden en hier zitten een aantal gouden objecten tussen, zoals een ouderwets uurwerk of oorbellen. Het zit er dan dik in dat u deze spullen niet gaat gebruiken. Maar in plaats van ze weg te stoppen op zolder kunt u er ook voor kiezen om deze gouden spullen te verkopen.

 

De staat waarin de spullen verkeren als u ze wit verkopen, maakt niet uit. Goud is een edelmetaal en zal dus altijd zijn kwalitatieve waarde behouden, hoe beschadigd het voorwerp ook is. Eigenlijk vallen alle soorten spullen wel te verkopen, als er maar goud in zit verwerkt. Denk aan gouden sieraden, munten, etc. U kunt goud verkopen aan bedrijven die hierin zijn gespecialiseerd, deze smelten het goud vervolgens om en scheiden het van de andere materialen die in het voorwerp zijn verwerkt.

waarde van goud

Waar u rekening mee moet houden, is dat de goudprijs constant schommelt. Als u dus online kijkt naar de waarde van uw goud, is het van belang om goed na te gaan of deze prijzen wel de meest recente zijn. De waarde van goud wordt opgemeten in karaat, net als bij diamanten. Karaat gaat van 8 karaat (33,3% goud) tot 24 karaat (99,9% goud). Er wordt vervolgens door de koper gekeken hoeveel karaat goud uw voorwerp is, dus hoeveel gram fijngoud erin zit en dit wordt vermenigvuldigd met de goudprijs van 1 gram goud. Er wordt geen rekening gehouden met de rest van het voorwerp. Wat voor materialen hierin zitten en of het nou een prachtig sieraad is maakt niks uit, enkel het procent aan goud dat erin zit verwerkt is van belang bij het verkopen van goud.

 

Het gaat hier dus om een win-win situatie. Het bedrijf kan het goud omsmelten en hergebruiken en u houdt er een leuk zakcentje van over.

https://www.goudnl.nl/inkoop-goudprijs-en-zilverprijs