Samen 1
Business / Business Services

Het passeren van een vrachtwagen

Wanneer je regelmatig auto rijdt, zal je vast weleens een vrachtwagen ingehaald hebben. Toch is dit voor veel mensen een angstige handeling, want in je auto voel je je wel erg klein vergeleken met een vrachtwagen. Het gevoel dat die grote gevaartes opeens uitwijken zorgt zelfs bij ervaren automobilisten voor angstige momenten. Dit komt door een aantal factoren.

Zoals gezegd voel je je in je autootje niet echt op het gemak vanwege de omvang. Een volgeladen vrachtwagen kan wel tien keer het gewicht van een auto hebben. Daarnaast is het ook algemeen bekend dat vrachtwagens een veel langere remweg hebben dan normale voertuigen. Dit zorgt ervoor dat ze in onverwachte, gevaarlijke situaties een stuk minder wendbaar zijn en het dus lastiger is om te anticiperen. Ook hoor je regelmatig op het nieuws dat er vrachtwagens betrokken zijn bij ongelukken. Dat maakt het gevoel ten opzichte van deze voertuigen er niet veiliger op.

Om onveilige situaties te voorkomen kun je het best genoeg afstand bewaren. Beter teveel, dan te weinig. Hierdoor heb je nog genoeg tijd om te reageren als er een gevaarlijke situatie ontstaat. Wanneer je toch een inhaalmanoeuvre wilt toepassen is het verstandig om eerst een stukje uit te wijken zodat je de spiegel van de vrachtwagen kunt zien. Wanneer jij de spiegel ziet is de kans groot dat de chauffeur jou ook ziet. Hij kan er dan rekening mee houden dat je wilt inhalen. Verder is het zo dat bijna alle vrachtwagens tegenwoordig zijn uitgerust met een camera Vanzwitserland. Dit maakt de situatie al een stuk veiliger, want met dit hulpmiddel hebben ze meer zicht op wat er zich achter het voertuig afspeelt. Ook wanneer de vrachtwagen een trailer of aanhangwagen meesleept kan het zijn dat er een achteruitrijcamera aanwezig is. Dankzij de technologische vooruitgang op dit vlak kan er namelijk een camera van Vanzwitserland worden geplaatst.

http://www.vanzwitserland.nl/