Samen 1
Business / Business Services

WA scooter verzekering

Een ongeluk met een scooter kan gevaarlijk zijn, ook kunnen er veel kosten mee gemoeid zijn. Sluit altijd een goede scooterverzekering af zodat je gerust de weg op kunt. Je moet uiteraard wel de verzekering voor jouw scooter kiezen die het beste bij je past. Lees snel verder, we zetten de belangrijkste punten voor je op een rij:

 

Stap 1: Neem een WA verzekering

Dit is de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Je bent verplicht deze te nemen, dit is de minimale scooterverzekering om te gaan rijden. Bij een ongeval die jij hebt veroorzaakt is de persoon waarmee je in aanraking komt gedekt en zijn of haar voertuig. Daarnaast ben jij ook gedekt maar schade aan jouw scooter is niet verzekerd.

 

Stap 2: Overweeg een aanvullende verzekering

Als je een mooie nieuwe scooter hebt gekocht is het de moeite waard een aanvullende verzekering te nemen voor de scooter. Je kunt ook kiezen voor een diefstalverzekering of een opzittende verzekering als je vaak met een passagier achterop rijdt. Bij een diefstalverzekering worden er voorwaarden gesteld aan een gekeurd slot, normaal gesproken met een ART rating van drie sterren of meer.

 

Stap 3: Kies een verzekeraar

Er zijn veel verzekeraars voor een scooterverzekering. Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar de voorwaarden. Je zult ook zien dat sommige verzekeraars een lage WA verzekering bieden maar veel hoger uitkomen als je besluit aanvullende verzekeringen te nemen. Sommige verzekeraars sparen kosten uit door geen bezoekadres of telefonische helpdesk te bieden. Die handelen alles via internet af. Dat kan kosten besparen maar niet alle klanten vinden dat een prettig idee. Uiteindelijk moet je kiezen voor het pakket dat het beste aansluit op jouw wensen. Kijk ook naar recensies van klanten. Geen enkele verzekeraar kan iedereen tevreden stellen, het geeft je wel een idee van de dienstverlening.

 

Stap 4: Wachten op bevestiging

Je kunt jouw verzekering meestal via internet afsluiten. Zodra je de bevestiging krijgt van acceptatie en akkoord gaat met de polisvoorwaarden kun jij goed verzekerd de weg op. En met een goede scooterverzekering rijd je een stuk aangenamer. Wij wensen je veel rijplezier en veel veilige kilometers!