Samen 1
Business / Business Services

Welke werkzaamheden voor de hovenier Rhenen zoal voor u uit?

De hovenier Rhenen, van Exalto Hoveniers, heeft verbazingwekkend veel diensten te bieden. In dit blog leest u welke werkzaamheden de hovenier voor u zoal kan uitvoeren om de mooiste tuin te krijgen die u zich maar kunt voorstellen.

Hovenier Rhenen voor algemeen onderhoud

U kunt de hovenier Rhenen inschakelen voor het opruimen van uw tuin. Te denken valt hierbij aan het ophalen en verzamelen van snoeiafval, het opruimen van bladeren. Gazon maaien (een regelmatig gemaaid gazon ziet er van ver beter uit dan een gazon dat niet wordt bijgehouden). Strimmen van de randen van het gazon. Heggen snoeien, vooral als uw haag al een tijdje niet meer gesnoeid is, kan het hoogst noodzakelijk zijn om hem eens goed onder handen te laten nemen door een professional die weet wat hij doet.

Mulchen

Mulchen is het toevoegen van een beschermende laag op de grond rondom planten en struiken in een siertuin of moestuin- gemaakt van organisch materiaal zoals compost, gras, gemaaid gras, bladeren of stro.

Waarom mulchen?

Mulchen wordt vooral toegepast om te voorkomen dat onkruid veel te veel kans krijgt om de tuin te overwoekeren. Het verbetert daarbij ook nog eens de bodemstructuur. De kleine beestjes in de grond gaan aan de slag met deze laag waardoor de bodem luchtiger wordt. Hierdoor kunnen voeding, lucht en vocht beter door de bodem heen dringen wat in het voordeel is van de groei en bloei van planten en struiken. Daarnaast is het ook nog eens een goede oplossing om te beschermen tegen kou en warmte.

En veel meer

Het maken van (gemetselde) borders inclusief aanplanting van verschillende (bloeiende) planten zodat uw tuin en of border het hele jaar door fantastisch uitziet dankzij de achter elkaar bloeiende planten, het neerzetten van een afrastering als afscheiding of een die u volledige privacy kan bieden. Het aanleggen van een terras of bestrating. Natuurlijk ook voor de zorg van u planten bomen en struiken schakelt u een hovenier in. Laat het snoeien zeker over aan de professional want hij weet als geen ander het best wanneer en hoe dit moet gebeuren om de gezondheid en groei van de planten te kunnen blijven garanderen.