Samen 1
Business / Business Services

Zelfontwikkeling & bewustwording

U heeft meer controle dan u denkt!

U houdt zich er dan misschien niet dagelijks mee bezig, sommigen ook wel, maar er zijn bepaalde onbeantwoorde vragen waar je als mens toch wel eens over nadenkt. Zoals, wat is de zin van ons bestaan, wat is uw doel hier op deze aarde en wat zou mogelijk kunnen doen om het antwoord op deze vragen te vinden? Een mens vind gaandeweg in zijn of haar leven veel antwoorden op onbeantwoorde vragen, dit heeft alles te maken met zelfontwikkeling door middel van bewustwording. Het klinkt simpel, maar het is helemaal niet zo voordehandliggend als men denkt!

Bewustwording

Zoals net gezegd is menselijke bewustwording helemaal niet zo eenvoudig als men het inschat. Hierbij zijn verschillende factoren van kracht. Onder andere impulsen die u constant raken van buitenaf. Heel belangrijk: er is absoluut niets dat buiten uzelf licht. Een voorbeeld: wanneer u irritatie krijgt van iemand, dan is de oorzaak niet te zoeken bij deze persoon, maar hetgeen wat er in u geraakt wordt. Het kan daarom ook best interessant zijn eens na te lopen wat u allemaal raakt en hier eens bij stil te staan. Dit kan u echt een stuk verder helpen in welke situatie dan ook. U krijgt meer inzicht en u ontwikkelt uzelf sneller en beter tot een beter mens. Er verandert niets tenzij u zich verzet tegen deze impulsen of deze zelfs ontkent. Dan zal u altijd verzeild blijven raken in uw oude patronen. Het keerpunt in persoonlijke ontwikkeling is het moment dat u zich bewust wordt van de invloeden het on-bewustzijn op uw situatie heeft.
Wat zijn nou de eerste stappen naar beter inzicht? Nou, zoals net gezegd begint dit bij zelf erkenning. Als u zich hieraan overgeeft krijgt u al veel beter inzicht un uw patronen. Wanneer u beschikt over beter inzicht, dan is het mogelijk om uw patronen onder controle te krijgen en door te ontwikkelen. Zoek bij problemen dus niet naar oplossingen gerelateerd aan omstanders, maar aan de impulsen die in u geraakt worden.

https://www.zoma-opleidingen.nl/