Samen 1
Energie

Alles wat u moet weten over het merk Nordic Aluminium

Het bedrijf Nordic Aluminium is een productiebedrijf uit Finland gespecialiseerd in bedrijfs- en showroomverlichting. Het bedrijf is in 1962 opgericht onder de naam van Nokia en sinds 1992 actief onder de huidige naam Nordic Aluminium. De verlichtingsspecialist is actief in het ontwerpen en produceren van innovatieve rails en toebehoren voor de verlichting van bedrijfshallen en showrooms. Nordic Aluminium werkt nauw samen met een andere Finse producent van verlichting genaamd Lival. Samen bieden zij innovatieve oplossing aan op het gebied van verlichting die een compleet pakket vormen voor ondernemers. Zo zijn zij verzekerd van de juiste ophanging, verlichting en toebehoren. Nu begrijpen wij dat het bedrijf Nordic Aluminium de meeste ondernemers niet bekend in de oren klinkt terwijl zij wereldwijd wel de standaard zijn op het gebied van bedrijfsverlichting.

Daarom geven wij u in dit artikel info over Nordic Aluminium zelf alsmede over de verschillende producten die zij aanbieden en de toepassingen hiervan voor uw bedrijf.

Toepassingen van Nordic Aluminium

De verschillende producten van Nordic Aluminium kunnen gebruikt worden voor veel verschillende toepassingen. Deze blog is te kort om hier allemaal uitgebreid op in te gaan. Daarom zullen we enkel ingaan op de verschillende toepassingen voor uw bedrijfshal, woning en showroom.

  • Het gebruik van nordic aluminium binnen uw bedrijfshal is ten zeerste aan te raden. Door het gebruik van die-cast aluminium bent u verzekerd van een product van de hoogste kwaliteit met een lange levensduur. Nordic Aluminium bied bevestigingsrails aan in veel verschillende soorten en maten zodat u altijd goed zit met de verlichting van uw bedrijfshal. Hiernaast zorgen de verschillende beschikbare adapters ervoor dat u uw verlichting precies zo kunt instellen als u wilt.
  • Het gebruik van Nordic Aluminium in uw woning is iets wat een stuk minder vaak voorkomt. Aangezien het bedrijf eigenlijk enkel rails verkoopt voor gebruik in bedrijfshallen of winkels ligt de focus niet op het gebruik binnen een woning. Lang niet iedereen vind een rails aan het plafond mooi of handig, het is dan ook vooral bedoeld voor zakelijk gebruik.
  • Waar Nordic Aluminium dan ook voor leeft is het toepassen van verlichting in showrooms. Het bedrijf is gespecialiseerd in 3-fase spanningsrails. Door het gebruik van deze rails kunt u de verlichting gemakkelijk verplaatsen en daarnaast ook onafhankelijk van elkaar bedienen.

Ideaal dus voor een ideale verlichting van uw producten of ruimte.

De verschillende producten van Nordic Aluminium

De producten van de verlichtingsspecialist kunnen worden onderscheiden in inbouw en opbouw rails. De inbouwrails worden dus in uw plafond ingebouwd. De voordelen hiervan zijn dat het qua uiterlijk een stuk netter staat dan opbouw en het hiernaast ruimtebesparend is. Aan de andere kant vergt het inbouwen van deze rails veel tijd, moeite en geld, iets wat uw onderneming misschien niet heeft. Naast de inbouwrails levert het bedrijf ook opbouw rails voor uw verlichting. Dit type rails wordt gewoon bevestigd aan uw plafond en is dus niet netjes weggewerkt zoals een inbouwrails. Verruit de meest bekende producten zijn:

Het voordeel van dit type rails is dat het gemakkelijk en snel bevestigd kan worden, het relatief goedkoop is en het daarnaast gemakkelijker te gebruiken is in combinatie met andere verlichting en- of toebehoren. De verschillende soorten rails van het merk Nordic Aluminium bieden dus voor elke ondernemer wat wils en zijn daarnaast ook nog eens een goede en duurzame investering.