Samen 1
Image default
Gezondheid

Alles over de werking van e-sigaretten

E-sigaretten behoort tot een van de producten die de 21ste eeuw voort gebracht heeft. Het gebruik van e-sigaretten wordt ook wel omschreven als elektronisch roken. Je kunt ze verkrijgen in verschillende modellen, vormen en sluiten goed aan de tijdsgeest. Een e sigaret bestaat uit verschillende componenten die het voor jou als gebruiker het makkelijker en eenvoudiger maakt om het te hanteren. De werking van een e sigaret gaat aan toe, volgens een dampende werking. Dit komt omdat in tegenstelling tot een gewone sigaret, je geen rook maar damp inademt bij een e sigaret. Dit heeft namelijk te maken met vloeistof die in een e-sigaret omgezet wordt in damp.

De componenten van een e-sigaret

De e-sgiagert bestaat uit een batterij, een elektronisch element die voor zorg draagt dat er warmte ontstaat, dit wordt ook wel de verdamper of verstuiver genoemd. Een vloeistofpatroon is ook een substantieel deel van het geheel. Het vloeistofpatroon is opgebouwd uit water, aroma’s, propyleenglycol en/of glycerol. Nicotine komt in de meeste gevallen ook voor. De e-sigaret is, zoals eerder gesteld, te verkrijgen in verschillende vormen en modellen. Toch zijn er tussen de verschillende modellen drie varianten die met kop en schouder uitsteken boven de rest. De eerste is de ‘Cigalike’- of ‘sigaret-look-a-likes’ varianten. Dit model heeft veel van een gewone sigaret. Vervolgens heb je de variant die veel heeft van een tankje. De derde variant wordt de “Mods” genoemd. Deze vorm is een uitgebreide modernere vorm van de tweede variant, alleen kun je middels leuke features trucjes mee uitvoeren.

Werking van e-sigaretten

Los van de verschillende modellen zijn er ook verschillen op te merken in de werking van de verschillende soorten e-sigaren. Zo heb je e sigaretten die op basis van een manuele en een automatisch mechanisme functioneren. De e sigaretten die een manuele werking hebben, dienen zelf door de gebruiker geactiveerd te worden door een aan- en uitknop die er is. Aan de andere kant heb je de automatische mechanisme. Deze e sigaretten worden automatisch geactiveerd bij het inhaleren van. Doordat je bij deze variant niets hoeft aan- en uit te doen, komt het gevoel van een natuurlijke sigaret roken meer tot uiting. Voor wat betreft de voltage van de e-sigaret hebben de meeste een standaard voltage. De standaard voltage kan variëren tussen de 3.3V en 4.2V. Bij sommige varianten bestaat er de mogelijkheid om de voltage bij te stellen naar hoog of laag.