Samen 1
Image default
Gezondheid

Het gebruik van de e sigaret

We hebben het ondervonden of gehoord dat het roken van een gewone sigaret ongezond is. Je kunt er gemakkelijk ziek van worden en er zelfs longkanker van krijgen. Dat willen we natuurlijk niet meemaken. Wanneer je echter verslaafd aan het roken bent, is het moeilijk om er mee te stoppen. Je zou wel willen stoppen met roken, maar het gaat niet. Het verslaafd zijn aan roken, oftewel de tabaksverslaving, is de gewoonte die men van het roken heeft en de verslavende stoffen in tabak zoals nicotine. Nu wil de overheid graag hebben dat we stoppen met roken. Ze doen er alles aan om de rokers te ontmoedigen. De pakjes sigaretten worden steeds duurder en de leeftijdsgrens om sigaretten zelf te mogen kopen wordt steeds verhoogd. Ook mag je niet meer roken in cafés en restaurants en andere gelegenheden. De plaatsen waar niet gerookt mag worden wordt steeds uitgebreid. Nu er een alternatief is, zou de overheid de e sigaret moeten promoten. Het verbieden, wat de overheid nu doet, zal niet helpen.

Het gebruik van een e sigaret

Het gebruik van een e sigaret kan de oplossing zijn om gezond te gaan roken. In het straatbeeld zie je wel steeds meer personen die een e sigaret gebruiken. Tijdens het roken hiervan krijg je niet meer de schadelijke stof van het teer binnen, wat bij een gewone sigaret wel het geval is. De eerste aanschaf is duurder dan het kopen van een pakje sigaretten. De meerprijs heb je snel terugverdient. De jeugd zou moeten worden overgehaald om deze manier van het gezondere roken meer te gaan gebruiken. Ze blijven dan langer energieker en gezonder. Op de tv zouden meer bekende artiesten deze manier van roken moeten gebruiken. Het gebruik ervan zou een stoerder uiterlijk vertoon moeten krijgen.

De overstap

Er zijn rokers die willen overstappen van het roken van een gewone sigaret naar een elektrische. Toch willen ze daarbij graag de fijne tabakssmaak behouden. Dat is mogelijk door aan de e-sigaret een e-liquid toe te voegen. Er zijn veel verschillende soorten smaken verkrijgbaar. Zodra je gaat beginnen met “dampen” kun je een starterskit kopen. Zo’n starterskit is helemaal compleet. Je kunt direct met het roken beginnen. De rook die vrijkomt, is waterdamp (vandaar de naam “dampen”) die niet schadelijk is voor je gezondheid en ook niet voor de medemens. Je kunt in een café gewoon op deze manier roken. Je hoeft er dus niet voor naar buiten te gaan wat je met een gewone sigaret wel moet. Je moet wel regelmatig de vloeistof aanschaffen om je tijdens het “dampen” de smaak te geven die je wenst. Op deze manier kun je gezond blijven roken en niemand spreekt je daar dan nog op aan.