Samen 1
Image default
Horeca

Trouwlocatie veluwe

Hoe kies u de ideale locatie voor u huwelijksfeest?

Van de vele beslissingen die we moeten nemen bij het organiseren van een huwelijk, is de locatie een van de belangrijkste van allemaal. Het bepaalt immers niet alleen de stijl van de ceremonie, maar heeft ook invloed op het tijdstip van het feest, de veiligheid, en of de trouwruimte het gewenste aantal gasten kan bevatten. Dus als u uw bruiloft tot in de puntjes wilt regelen, geven wij in dit artikel een aantal waardevolle tips voor het bepalen van de ideale trouwlocatie op de Veluwe. Kijk hier eens naar!

1. Denk aan het aantal gasten

Weten hoeveel mensen zullen worden uitgenodigd en wat de capaciteit van de gewenste locatie is, is de sleutel tot het maken van een goede keuze. Wordt het een intiem feestje voor een paar vrienden en familieleden? Dan is het ideaal om een kleine zaal te kiezen, waar de gasten comfortabel kunnen zitten, maar zonder al te veel ruimte, zodat het er niet leeg uitziet. Als u nu denkt aan een groot feest met veel gasten, kunt u beter kiezen voor een trouwlocatie op Veluwe die ruimer is opgezet. Het is ook belangrijk om een ruimte te kiezen met voldoende parkeerruimte om alle voertuigen te kunnen stallen. Bij de keuze moet niet alleen rekening worden gehouden met de ruimte waar de gasten zullen zitten, maar ook met de ruimten voor de dansvloer, de sweet table, het buffet, de bar en de lounge. Als de ceremonie op dezelfde plaats is als het feest, moet de zorgvuldigheid bij de keuze verdubbeld worden. Denk eraan dat er voldoende ruimte moet zijn voor het altaar, de peetouders, de fotografen en de muzikanten.

2. Kies de ruimte in overeenstemming met de stijl van de ceremonie

De feestmarkt biedt de meest uiteenlopende huwelijksstijlen: klassiek, modern, vintage, landelijk en rustiek zijn slechts enkele voorbeelden. Het is normaal dat de verloofden in de war raken wanneer ze met zoveel opties worden geconfronteerd. Het belangrijkste is niet alleen te denken aan de voor de hand liggende en meest gebruikte plaatsen. Als u meer modern en ontspannen bent, waarom trouwt u dan bijvoorbeeld niet op een strand? Er zijn hotels en pensions op de zandstrook die arrangementen voor bruiloftsfeesten aanbieden. Een soortgelijke logica geldt voor boerderij hotels. Voor de meer traditionele bruid en bruidegom zijn er ook tal van mogelijkheden. Het is echter noodzakelijk om kerken en zalen van tevoren te bezoeken, omdat ze over het algemeen drukker bezocht worden. Welke stijl u ook kiest, het belangrijkste is dat de locatie precies zo is als u altijd hebt gedroomd!

3. Let op het tijdschema

Als het evenement overdag plaatsvindt, vraagt dat om een trouwlocatie in Veluwe met voldoende ruimte voor de gasten om te circuleren en die het zonlicht weet te waarderen. Dit is een geweldige optie voor koppels die van de natuur houden en mooie foto’s willen maken terwijl ze van het landschap genieten. Men moet echter voorzichtig zijn met het weer. Als de bruiloft in een warm seizoen plaatsvindt, zorg er dan voor dat de locatie schaduw heeft en comfort biedt aan de gasten. In het geval van avond bruiloften is een meer besloten en formele locatie, zoals een balzaal, restaurant of hotel, ideaal. Dit is een goed moment voor een feestje met muziek en dans!