Samen 1
Image default
Mobiliteit

Wat is drempelhulp?

Drempelhulp is vaak een plaat gemaakt van staal of aluminium die mensen met rollator, looprek of rolstoel helpt veilig over drempels heen te komen. Wilt u meer te weten komen over drempelhulp of wilt u dit in uw instelling of huis laten installeren? Lees verder om alles te leren over drempelhulpen.

Wanneer?

Veel mensen die beperkt zijn en daardoor in een rolstoel terecht komen realiseren zich dat de wereld niet altijd erg toegankelijk is voor mensen die met wielen vooruit moeten komen. De laatste jaren is de Nederlandse overheid dan ook steeds meer wetten aan het maken over de toegankelijkheid van gebouwen. Tegenwoordig zijn de meeste publieke instellingen dan ook verplicht om toegankelijk te zijn voor rolstoelgebruikers. Drempelhulpen worden dus steeds meer geplaatst.

Hoogtes

Wanneer uw gebouw over meerdere verdiepingen beschikt is een ruime lift ook vaak niet meer weg te denken. Zorg ervoor dat uw gebouw brede gangen heeft en ruimtelijk ingedeeld is. De lift dient ook breed genoeg te zijn zodat mensen met een rolstoel hier makkelijk binnen komen. Het kan erg vervelend zijn voor rolstoelgebruikers om door een erg smalle gang te komen. Dit is niet alleen moeilijk en krap voor hen, maar het geeft hen ook een gevoel dat ze in de weg staan voor andere mensen die langs hen proberen te lopen.

Opstapjes

Drempelhulpen zelf worden vooral geplaatst bij kleine opstapjes. Deze worden dan ook vaak het vaakst vergeten omdat dit voor mensen zonder beperking vaak niet vanzelfsprekend is. U kunt uw gebouw makkelijk te trotseren maken voor rolstoelgebruikers door deze plinten sowieso al niet te plaatsen. Wanneer uw gebouw hier wel over beschikt is het beter om ook voor elke plint die er is een klein opstapje te laten plaatsen. Zo zijn rolstoelgebruikers niet afhankelijk van andere mensen hun hulp.

https://drempelhulp.com/