Samen 1
Image default
Internet

MPG-bestand

Als je je computer veel gebruikt voor het bekijken van video’s, dan ben je zeker de MPG bestanden. Hier bespreken we alles wat u moet weten over de MPG-bestanden.

Wat is een MPG-bestand?

MPG-bestanden zijn de videobestanden die het digitale formaat gebruiken. Deze bestanden bevatten de geïnterlinieerde video, de metadata en ook de audio. Dit digitale formaat is gestandaardiseerd door de Moving Picture Experts Group (MPEG). Het belangrijkste doel van het gebruik van de MPG-bestanden is om films te maken die op internet worden verspreid voor de gebruikers.

De betekenis van MPG-bestanden.

De MPG-bestanden zijn verwerkt in twee audio- en videocompressies. MPEG-1 en MPEG-2 en van deze MPEG-1 zijn de meest gebruikte formaten ter wereld, omdat het compatibel is met veel applicaties en video/audio draaiende programma’s.

https://cumsedeschide.com/extension/mpg

Aan de andere kant is het MPEG-2-formaat vooral ontwikkeld om de tekortkomingen van MPEG-1 weg te werken. Enkele van deze tekortkomingen zijn:

  • Het tweekanaals audiocompressiesysteem

  • Niet compatibel met hogere resoluties.

  • Gebrek aan compatibiliteit met de nieuwste tools

Hoe kunt u de MPG-bestanden openen en gebruiken?

Hoewel de MPG-bestanden video, audio en metadata in een sequentievorm opslaan, waardoor het leveringsproces efficiënt is, kunt u deze bestanden op de meeste mediaspelers openen. Verschillende besturingssystemen hebben verschillende programma’s om deze bestanden te openen. Afgezien van de ingebouwde spelers, kunt u ook verschillende externe spelers gebruiken, zoals VLC.

Conclusie

MPG-bestanden die voornamelijk worden gebruikt voor videogegevens, brengen veel waarde met zich mee met hun geweldige functies. Hier waren we aan het uitwerken hoe deze bestanden werken en hun betekenis.