Samen 1
Image default
Mode en Kleding

Het belang van goede beroepskleding

Bij veel beroepen loop je het meeste van de tijd rond in bedrijfskleding. Vaak draag je je bedrijfskleding vaker dan je vrijetijdskleding! Dit heeft natuurlijk wel een goede reden, want goede beroepskleding is voor veel beroepen ontzettend belangrijk. Hieronder vind je meer informatie over waarom beroepskleding nou belangrijk is.

Het verschilt natuurlijk per beroep wat voor soort beroepskleding je draagt en hoe belangrijk deze kleding is. In, bijvoorbeeld de bouw is het belangrijk dat de werkkleding beschermd en aan de veiligheidsnormen voldoen, terwijl het voor mensen op kantoor het belangrijkst is dat het er netjes uit ziet.

Professionele uitstraling

Voor elk beroep en elke beroepskleding geldt: het zorgt voor een herkenbare uitstraling. Voor de buitenwereld is het duidelijk welke mensen er voor welk bedrijf werken en de beroepskleding kan gaan werken als herkenningsfactor. De beroepskleding wordt vaak aangepast aan de huisstijl van het bedrijf, hierdoor zorg je voor nog een extra stukje herkenning en zorg je ervoor dat mensen de beroepskleding gemakkelijk koppelen aan je bedrijf. Voor medewerkers kan bedrijfskleding zorgen voor een gevoel van verbondenheid, betrokkenheid en gelijkheid. Beroepskleding zorgt namelijk voor een bepaalde gezamenlijke sfeer binnen het bedrijf, wat bij kan dragen aan onder andere betere samenwerkingen. Beroepskleding is dus niet alleen beschermend en functioneel, maar het draagt ook bij aan een professionele uitstraling en de naamsbekendheid.

Veiligheid

De veiligheid is natuurlijk niet in elk beroep even belangrijk, maar bij een hele hoop beroepen speelt dit een belangrijke rol bij de beroepskleding. Bepaalde bedrijfskleding moet daarom voldoen aan de veiligheidsvoorschriften en wettelijke eisen. Het moet gemaakt zijn van bewezen veilige materialen (zoals cordura), het moet voldoen aan de EN-normen, aan de ISO-normen en daarnaast is ook het draagcomfort belangrijk. Bij werkschoenen is het belangrijk dat ze perfect passen, je er de hele dag op kunt staan en lopen en soms moeten ze voorzien zijn van een stalen neus, bestendig zijn tegen val- of stootschade, een energie absorberende hak hebben of een antislipprofiel. Dit verschilt natuurlijk voor elke branche, elk beroep heeft zo zijn eigen eisen voor veiligheidskleding en werkschoenen. Bij sommige beroepen moet de kleding hittebestendig zijn of waterbestendig. Je hebt dan, bijvoorbeeld werk regenkleding nodig of brandvertragende kleding. Bij sommige beroepen zijn reflectoren ook van belang, dan kom je al snel uit bij reflectiekleding om de veiligheid van je werknemers te waarborgen.

Voor de winter kunnen er nog extra eisen zitten aan de beroepskleding. Zo kunnen reflectoren dan extra belangrijk zijn, omdat het sneller donker is. Ook is het dan belangrijk dat de kleding warm is, warm genoeg zodat de werknemers de hele dag buiten kunnen werken. Thermokleding kan dan erg belangrijk zijn voor onder de beroepskleding.  De thermokleding zorgt er dan voor dat de veiligheid van de werknemers gewaarborgd wordt en zij geen kou zullen vatten. Daarover heen kunnen ze hun beroepskleding aan, zodat ze nog steeds herkenbaar blijven.

Betere prestaties

Uiteindelijk zorgt de juiste beroepskleding er bij de meeste beroepen voor dat de werknemers beter kunnen presteren. Een bouwvakker met goede veiligheidskleding, werkschoenen en toolbelt met al de spullen en gereedschap die die nodig heeft zal beter en sneller kunnen werken. Thermokleding in combinatie met winddichte beroepskleding zorgt ervoor dat de werknemer goed beschermd wordt tegen de kou, hierdoor is hij minder vatbaar om ziek te worden. Comfortabele beroepskleding, van een materiaal wat lekker stretcht en waar je goed in kan bewegen zorgt ervoor dat je gemakkelijk je werk kunt doen, zonder afgeleid te worden van irritatie van de kleding. Indien u moeilijkheden ondervindt met de juiste kleding kunt u ook een specialist als Hurricane inschakelen.

De juiste beroepskleding, passend bij de beroepen zorgt er dus voor dat het werk zo goed mogelijk uitgevoerd kan worden. Het brengt de bedrijfsidentiteit naar buiten en zorgt voor een professionele uitstraling. Daarnaast kan het ook nog eens de nodige veiligheid bieden voor de werknemers!