Samen 1
Image default
Mode en Kleding

Het ontstaan en de uitbreiding van het merk Ugg

Iedereen heeft gehoord over de uggs – zachte laarzen gemaakt van de schaapsvacht. Ze hebben een sterke voorsprong in de lijst van de top-selling schoeisel in de wereld, en letterlijk een paar jaar geleden heeft Footwear News het merk UGG erkend  als “Brand of the Year”. Deze schoenen zien er een beetje onhandig uit, maar tegelijkertijd zijn ze uiterst comfortabel. De uggs hebben een lange weg afgelegd naar het succes en daarom is hun populariteit ruimschoots verdiend.

De uggs werden gemaakt door de Australische herders. Na het maken van deze laarzen met een zachte zool, gebruikten ze ze voor landbouwwerken van verschillende soorten. De poreuze gemzen bedekten de uggs buiten, en de schaapsvacht zat in de laarzen. Als gevolg daarvan was het niet te koud, of te warm in deze schoenen; de laarzen waren ideaal aangepast aan de temperatuur van de omgeving. Het uiterlijk werd echter niet zo hoog beoordeeld als hun kwaliteit. Het schoeisel heeft vrijwel direct de naam “Lelijke laarzen” gekregen, die uiteindelijk werd ingekort tot vertrouwd voor ons woord – uggs.

De werknemers van Australië waren niet alleen, die de uggs dragen met plezier. De vliegeniers in de wereldoorlogen I en II hebben ook deze schoenen gedragen voor het voorkomen van bevriezing van de benen onder omstandigheden van grote hoogte. Later hebben de schaapshuidlaarzen de mode onder de skiërs en windsurfers overgenome. De uggs werden in de brede consumptie gebracht door windsurfer Bryan Smith, die de schoenen voor een keer in de VS had geïmporteerd. Hij had het bedrijf Ugg Holdings Inc opgericht en het merk UGG Australia geregistreerd, daarna verkocht hij zijn geesteskind aan het Amerikaanse bedrijf Deckers Outdoor Corporation voor de prijs van 15 miljoen dollar.