Samen 1
Image default
Particuliere dienstverlening

Een notariële akte van splitsing maken bij een notaris in Rotterdam

Wanneer mensen bindende en rechtsgeldige afspraken, zoals een notariële akte van splitsing, willen maken, kan een notaris in Rotterdam hier bij helpen. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het verkopen of kopen van een huis of hulp bij het samenstellen van een samenlevingscontract. Een notaris is onpartijdig en onafhankelijk. Er wordt gelet op de belangen van alle betrokkenen en vervolgens juridisch advies gegeven. Afspraken die worden gemaakt, worden vastgelegd in een notariële akte. Mocht er verwarring of onenigheid zijn, dan kan er altijd terug worden gevallen op deze akte zodat er weer helderheid ontstaat. In een aantal situaties ben je wettelijk verplicht om naar een notaris gegaan, in andere gevallen wordt het ten zeerste aangeraden.

Alles op een goede manier vastleggen voor de kinderen

De dood is iets waar je liever niet te veel over nadenkt. Echter is het toch zeer verstandig en belangrijk hier het een en ander voor vast te leggen bij een notaris in Rotterdam, zeker wanneer er kinderen in het spel zijn. Denk hierbij aan zaken, zoals een notariële akte van splitsing. Mochten beide ouders namelijk komen te overlijden en de kinderen zijn nog minderjarig, dan zal een rechter bepalen wie de voogdij krijgt. Echter heb je zelf ook de mogelijkheid om te bepalen wie de voogd wordt van jouw kinderen door dit vast te laten leggen bij een notaris. Dit komt dan in je testament te staan. Zaken als de financiën van de kinderen kunnen hierbij tevens worden vastgesteld.

Neem contact op met dé notaris in Rotterdam centrum

Heb je interesse in het laten opstellen van een notariële akte van splitsing? Kies je voor Kooijman Autar Notarissen in Rotterdam, dan kun je zowel op particulier als zakelijk gebied advies krijgen en zaken vastleggen. Door alles goed te regelen, worden vervelende problemen namelijk voorkomen. Je kunt bij deze notarissen terecht voor zaken omtrent onroerend goed, estate planning, ondernemen, familierecht, transacties met schepen en bedrijfsoverdracht. Door een breed scala aan opgeleide medewerkers, is ervoor elk deelgebied een geschikte notaris aanwezig.

https://www.kooijmanautar.nl/