Samen 1
Image default
Verbouwen

Een goedkope dakkapel laten plaatsen

Een verbouwing aan je huis kan kostbaar zijn en daarom kiezen de meeste kopers voor een goedkope dakkapel. Dit is een mogelijkheid die jou een hoop geld bespaart maar je zal met een aantal zaken rekening moeten houden. We keken voor jou naar deze categorie dakkapellen en daarnaast keken we naar zaken waar je op moet letten. Je wil immers voorkomen dat  goedkoop duurkoop wordt. Informeer daarom goed naar wat je precies geleverd krijgt, en vraag gerust waarom dit bedrijf goedkoper is dan andere bedrijven. Zo kun je een realistische vergelijking maken.

 

Een dakkapel die prefab is

De meest goedkope dakkapel is degene die prefab wordt aangeleverd. Dat  wil zeggen dat het gaat om een dakkapel die zonder een dagenlange verbouwing op jouw dak wordt getakeld. De dakkapel wordt gemaakt in de fabriek of werkplaats en vervolgens wordt deze met een hijskraan op je dak getakeld. De dakkapel die op deze manier wordt geplaatst neemt minder tijd in beslag om te produceren en daarnaast ligt jouw dak een stuk minder lang open. Dit is dus een manier van een dakkapel plaatsen die voor zowel jou als de leverancier voordelen biedt. Pas op de dag van de levering wordt het gat in jouw dak gemaakt waardoor je minder last hebt van vochtig weer.

Een dakkapel van goedkoop materiaal

Een dakkapel kan gemaakt worden van goedkoop materiaal. In een aantal gevallen is een kunststof dakkapel een stuk goedkoper dan een houten dakkapel. De kunststof dakkapel zal jouw huis een andere uitstraling geven dan een houten dakkapel maar met de meeste kunststof uitvoeringen zie je het verschil pas wanneer je heel dichtbij staat. Dat is bij een dakkapel niet het geval dus het is de manier bij uitstek om een goedkope dakkapel te laten plaatsen.

 

Een standaard maat

Bij dakkapellen kan je doorgaans kiezen voor meerdere maten. Een leverancier zal jou de keuze geven uit een standaard maat die dus als confectie model wordt geplaatst of uit een zelf te bepalen maat. De zelf te bepalen maat is een stuk duurder dan de standaard maat. De reden hiervan is heel eenvoudig. De fabrikant van de dakkapel zal in dat laatste geval de onderdelen van de dakkapel voor een belangrijk deel handmatig moeten produceren. De machine moet speciaal worden ingesteld en dat kost nu eenmaal een hoop tijd.

 

Waar je op let bij een dergelijke dakkapel

Schaf jij een dakkapel aan die in een goedkope vorm wordt geleverd dan moet je een aantal zaken in de gaten houden. Zo zal een prefab dakkapel altijd nog aan de binnenkant afgetimmerd moeten worden. Informeer vooraf goed of dit wel bij de prijs inbegrepen zit. Is dit niet zo dan moet je alsnog extra betalen waardoor de rekening nog verder zal oplopen. Doe je het aftimmeren zelf dan moet je wel heel vakkundig zijn. Anders is er een risico op schade bij storm en daarnaast kan je dakkapel gaan lekken. Bij een goedkoop materiaal moet je letten op de levensduur van de dakkapel. Is een goedkoop type zodanig gemaakt dat de levensduur vele jaren korter is, overweeg dan toch een duurder model.