Samen 1
Image default
Verbouwen

Snel extra ruimte creëren. Hoe doe je dat?

Een huis kopen in de huidige markt is niet gemakkelijk. Je vind het perfecte jaren 30 huis, in de juiste buurt, voor een mooie prijs. Maar helaas, net niet genoeg ruimte voor jullie gezin van vier. Hoe kun je ervoor zorgen dat je geen ‘nee’ hoeft te zeggen tegen dit perfecte plaatje, maar ondertussen wel kunt zorgen voor meer ruimte?

Wat houdt prefab in? 

Een manier om snel extra ruimte te creëren, is een prefab aanbouw of berging. Prefab houdt simpelweg in dat de bouwonderdelen voor de gewenste ruimte vooraf in een fabriek worden gemaakt, waardoor je kunt profiteren van een korte bouwperiode. De bouwonderdelen voor de gewenste ruimte worden na productie naar locatie getransporteerd en vervolgens als een bouwpakket in elkaar gezet. Kind kan de was doen zouden wij zeggen.

Prefab berging ontwerpen

Zo’n prefab berging kan volledig naar wens ontworpen worden. Zo bepaal je zelf de grootte van de berging, kun je kiezen voor een losstaande of aangebouwde berging, beslis je of de ruimte geïsoleerd moet worden of niet en bepaal je zelf hoe de gevel eruit komt te zien. Een gemetselde, houten of gestucte gevel? Kies wat past bij je woonhuis en de omgeving en maak je ontwerp compleet. 

Waar bestaat een prefab ruimte uit? 

Een prefab ruimte heeft een zeer lange levensduur en is nagenoeg onderhoudsvrij. Dit doordat er veel beton gebruikt wordt bij de bouw van een prefab ruimte. De prefab ruimte bestaat uit betonnen binnenmuren en een betonnen vloer. Het dak wordt gemaakt van hout en afgewerkt met dakisolatie en dakbedekking. De buitengevel kan naar wens bekleed worden. 

Wat zijn de kosten van een prefab berging?

De kosten voor een prefab berging verschillen per ontwerp. De kosten zijn afhankelijk van de maatvoering, materiaalkeuze en de uitvoering van de ruimte.

https://www.abs-bouwsystemen.nl/constructies/bergingen/