Samen 1
Verbouwen

Laat uw kelder voordelig waterdicht maken door een professional

Een kelder goed waterdicht maken is een enorme klus. Elke kelder is uniek en de beste werkwijze is afhankelijk van het oppervlakte, de manier waarop de kelder is samengesteld en de specifieke problemen waarmee u te maken heeft. Maakt u de verkeerde keuze, dan loopt u het risico dat u binnen no-time weer opnieuw kunt beginnen. Dat is dan ook de reden dat het altijd een goed idee is om hiervoor een professional in te schakelen, zoals BODIMA.

 

Meest voorkomende problemen

Wateroverlast in de kelder kan talloze problemen veroorzaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Waterschade aan voorwerpen in de kelder.
  • Optrekkend vocht dat kozijnen en voegen aantast.
  • Vochtplekken op de muren waardoor behang en verf loslaat.
  • Schimmels.
  • Ongedierte.

 

Het is dus een goed idee om zo snel mogelijk actie te ondernemen om uw kelder waterdicht te maken, zodat u deze problemen kunt voorkomen of in ieder geval kunt verhelpen.

 

Wat kunt u verwachten?

Als u BODIMA inhuurt om uw kelder waterdicht te maken, kunt u het volgende verwachten:

  1. Er wordt contact met u opgenomen om de problemen te bespreken en een afspraak te maken.
  2. De werkers maken een evaluatie van de mogelijkheden en bepalen op basis van de specifieke eigenschappen van uw kelder wat de beste manier is om het probleem aan te pakken. Hiervoor wordt over het algemeen gekozen uit twee mogelijkheden:

–        Het BODIMA-procedé: er worden drie mortellagen op de muren aangebracht en twee op de vloer. Deze lagen bestaan uit een speciaal mengsel dat een chemische reactie teweegbrengt die ervoor zorgt dat de kelder volledig waterdicht wordt.

–        Het aanbrengen van voegbanden: deze banden worden op een specifieke plek aangebracht en zorgen ervoor dat er geen water meer door de scheuren kan komen.

  1. Nadat alle werkzaamheden zijn uitgevoerd, wordt alles nogmaals gecontroleerd. Pas dan wordt de klus als afgerond beschouwd.

 

Uiteraard kunt u voor vragen of opmerkingen voor, tijdens of na de renovatie altijd contact opnemen met BODIMA.

 

https://bodima.eu/