Samen 1
Verbouwen

Plafondinfiltratie van water: hoe dit te identificeren en op te lossen

De infiltraties zijn een ernstig probleem in elke structuur. Of het nu in een residentiële, commerciële of zakelijke omgeving is. Alle infiltratie is problematisch en kan veel problemen veroorzaken voor de eigenaar van de locatie, maar infiltratie van het plafond is bijzonder ingewikkeld, moeilijk te identificeren en nog moeilijker te corrigeren.

Hoe kan men de waterinfiltratie in het plafond identificeren?

De lekkages in het plafond zijn gemakkelijk op te merken, hoewel het moeilijk is om te weten waar de scheur of het defect is dat het water binnenkomt. Het eerste teken dat er een infiltratie in het plafond is, is de aanwezigheid van zwarte vlekken. Deze plekken zijn zeer karakteristiek voor infiltraties.

Verf of vloeibaar deeg, pellen is ook een sterk teken van infiltratie, maar dit teken zal nauwelijks een van de eerste zijn. De verf “vallen” vertegenwoordigt een meer geavanceerde en ernstige toestand van het probleem. Hetzelfde geldt voor druppels. Druppels geven aan dat er een duidelijke infiltratie door het plafond is, maar dit is al een zeer gecompliceerd geval van het probleem.

Bij het opmerken van deze tekens en het besef dat er een infiltratie in de plaat/het dak is, is het noodzakelijk om te zoeken naar de exacte plaats. Als er veel infiltratiepunten zijn, is het niet nodig om de exacte locatie te weten, want dan moet het hele gebied gerepareerd worden.

Als er een infiltratie in het dak is, maar het huis is bedekt met een dak, dan is het gebrek in sommige tegels die het water doorlaten. Dit is een gemakkelijk identificeerbaar probleem dat alleen kan worden opgelost door het defecte onderdeel te vervangen. Als er geen defecte tegels zijn, misschien zit het probleem in de leidingen of in het waterreservoir, kunnen deze problemen ook worden opgelost door het defecte onderdeel af te dichten.

Hoe kan ik de infiltratie in de plaat oplossen?

In het geval van een vloer zonder dak zijn de oorzaken van infiltratie scheuren in de vloer of een slechte waterdichtheid van de vloer. Waarschijnlijk is het noodzakelijk om de volledige waterdichtheid van de plaat opnieuw te doen. 

Waterdicht maken van de plaat tegen infiltratie

Op de plaat moeten altijd waterafstotende producten worden gebruikt. Wanneer de plaat echter al oud en defect is, lost het aanbrengen van het product het probleem nauwelijks voor eens en altijd op, het verhult het defect slechts voor een bepaalde tijd. Elke professional in de omgeving zal aangeven dat het het beste is om de plaat, of een deel ervan, opnieuw te behandelen met het waterafstotingsmiddel.

Sommige mensen raden aan om tegels in de scheuren te plaatsen om de infiltratie te stoppen. Dit is geen aanbevolen procedure, naast het niet oplossen van niets, kunt u veel geld uitgeven voor niets. De beste oplossing is altijd de volledige behandeling van de plaat te doen.

Als het probleem zich in een klein gebied bevindt, slechts een scheur of eenvoudig defect, is het mogelijk om het probleem op te lossen door sommige producten aan te brengen. De meest aanbevolen is de Stone Impact.

Wanneer professionele hulp te vragen

Waterinfiltratie in het plafond of de plaat is een zeer ernstig probleem. Hoe meer je het probeert te verhelpen met goedkope oplossingen, hoe slechter de situatie wordt en hoe meer geld je uitgeeft zonder dat je het nodig hebt.

Idealiter belt u een professioneel loodgietersbedrijf zoals TFK Installatieservice voor hulp zodra het probleem voor het eerst wordt ontdekt. Zelfs een lekke jachtploeg kan helpen het probleem te identificeren en de beste oplossing te vinden voor wat er gebeurt.

https://loodgieter-haarlem.nu/lekkage/