Samen 1
Image default
Woningen

Hoeveel bedraagt de prijs van een gietvloer?

Hoeveel bedraagt de prijs van een gietvloer? Dit is naar alle waarschijnlijkheid één van de eerste vragen die veel mensen zich in de praktijk stellen wanneer ze erover nadenken om een dergelijke vloer in hun woning te realiseren. Indien je kiest voor het laten realiseren van een gietvloer weet je in eerste instantie sowieso dat je kan rekenen op de aanwezigheid van een zeer kwalitatieve en bovendien ook eenvoudig te onderhouden vloer in je huis. Het spreekt dan ook voor zich dat je vervolgens ook zeker de nodige aandacht aan het kostenplaatje zal willen besteden. Geldt dat ook voor jou? Dan is het zeker interessant om rekening te houden met de onderstaande informatie!

Hoeveel bedraagt de prijs van een gietvloer in de praktijk?

Wanneer je een goed beeld wil krijgen van de prijs van een gietvloer is het in eerste instantie vooral van belang dat je, je een goed beeld kan vormen van de verschillende mogelijkheden die op de markt zijn terug te vinden. Wat dit betreft maken we concreet een onderscheid tussen de volgende opties:

  1. Een PU gietvloer;
  2. Een epoxy gietvloer;
  3. Betonvloeren;
  4. Een vloercoating;
  5. Beton ciré;

Bovenstaande opties zijn nog niet alles. Zo kan je bijvoorbeeld eveneens kiezen voor een gietvloer die wordt gerealiseerd onder de vorm van een troffelvloer. In ieder geval zal je kunnen vaststellen dat de kosten voor het realiseren van een dergelijke vloer sterk zullen worden bepaald door het type vloer waarvoor je precies hebt gekozen. Gemiddeld is het evenwel zo dat je kan rekenen op een gemiddeld prijskaartje gelegen tussen de 70 en 115 euro per vierkante meter.

Geen grote extra kosten bij de realisatie van een gietvloer

Toegegeven, de prijs van een gietvloer die je per vierkante meter bij dit type vloer dient te betalen is niet bepaald laag gelegen. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat er ook geen sprake is van grote, extra kosten. Deze zijn er vaak wel bij de realisatie van andere vloeren. Specifiek voor de gietvloer geldt evenwel dat ze er bekend om staat over een zeer geringe dikte te beschikken wat als gevolg heeft dat ze doorgaans ook zonder probleem gewoon op een al bestaande vloer kan worden aangebracht.

Kan je de prijs van een gietvloer drukken zonder kwaliteitsverlies?

Voor zeer veel mensen die op het punt staan om een gietvloer te laten realiseren in hun woning geldt dat ze zich nog wel de nodige vragen stellen bij het prijskaartje waar ze rekening mee dienen te houden. Concreet wordt dan ook vaak de vraag gesteld of het mogelijk is om te kunnen besparen op de kosten die gepaard gaan met het realiseren van een dergelijke vloer. Een belangrijke kanttekening die daarbij moet worden gemaakt heeft betrekking tot het feit dat de besparing niet gepaard mag gaan met kwaliteitsverlies. Dat valt zonder probleem te realiseren. Hiervoor kan er specifiek rekening worden gehouden met twee interessante bespaartips die we hieronder voor je hebben uitgelicht:

  1. Tracht de gietvloer in zoveel mogelijk ruimtes in één keer te realiseren;
  2. Probeer te besparen op de voorrijkosten door een vakman uit de buurt in te schakelen;

Bovenstaande bespaartips maken duidelijk dat je de prijs van een gietvloer wel degelijk op verschillende manieren kan drukken zonder dat dit verlies aan kwaliteit met zich mee zal brengen. Spreekt dit jou ook wel aan? Vergeet dan zeker niet om de bovenstaande bespaartips toe te passen wanneer je een nieuwe vloer besteld op www.g-vloeren.nl!