Samen 1
Image default
Zakelijke dienstverlening

Digitale werkinstructies

De digitale werkinstructies oftewel de Engelse benaming digital workinstructions zorgen ervoor dat als je checklijsten, kerntaken en werkinstructies van jouw fabriek gemakkelijk te vinden en handig bruikbaar zijn.

Wat zijn digitale werkinstructies?

Digital workinstructions zijn zijn beschikbaar in verschillende vormen en benamingen binnen de maakindustrie. Digital workinstructions worden ontworpen om de operators een meer duidelijk en gestructureerd uitleg te kunnen geven over het uitvoeren van bepaalde handelingen of taken. Een gelijkaardige werkinstructie bestaat niet alleen uit de instructies maar het beschikt ook over de geldende veiligheids- en kwaliteitseisen. Een duidelijk voorbeeld is dat de digital workinstructions aangeeft welke PBM’s de werknemer hoort te dragen.

Belangrijk om te weten

Het is belangrijk dat je werkinstructies niet mag verwarren met processen of procedures. Een proces is hetgeen dat een keten vormt van activiteiten die binnen jouw productieomgeving zitten. Een procedure legt uit hoe jouw werknemers oftewel jouw operators deze bepaalde processen correct moeten uitvoeren en welke medewerker hier verantwoordelijk voor is.

Het belang van digital workinstructions

Door gebruik te maken van digital workinstructions kun je deze altijd snel en gemakkelijk terug vinden zo behoud je de kennis als huidige werknemer of nieuwe werknemer. Goede werkinstructies vermijden het feit dat wanneer een werknemer het bedrijf verlaat en alle kennis meeneemt, digital workinstructions behouden deze kennis binnen de fabriek. Deze digital workinstructions worden regelmatig geüpdatet zo heeft de operator altijd de nieuwste versie bij de hand en klaar om te gebruiken.

Het is ook zo dat digital workinstructions het risico op ongelukken en gevaarlijke situaties vermindert. In de digital workinstructions staat hoe je op de meest veilige manier aan het werk moet, de operators binnen jouw bedrijf zijn dan ook direct op de hoogte van de risico’s en de veiligheidsnormen op vlak van werkzaamheden. Dankzij de digital workinstructions verminder je fouten en afwijkingen die gestandaardiseerd werden.

Samengevat

Dus tot slot zijn digital workinstructions dé mobiele oplossing dat zich vooral richt op het voortdurend verbeteren binnen de productieomgeving. Deze eenvoudige idgital workinstructions worden gebruikt door fabrieken om hun checklijsten werkinstructies, de belangrijkste onderhoudstaken en de audits te digitaliseren.

https://ezfactory.nl/digitale-werkinstructies/