Samen 1
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een schoolreisje in Brabant

Schoolreisjes zijn een hoogtepunt voor leerlingen, een kans om buiten het klaslokaal te leren en samen met hun klasgenoten nieuwe ervaringen op te doen. Hoewel de meeste schoolreisjes plaatsvinden buiten de school, denk hierbij aan de Efteling, Walibi, een dierentuin etc., kan een schoolreisje op de school zelf ook heel bijzonder zijn. Dit is vooral het geval als je kiest voor een riddertoernooi en workshops boogschieten, zwaardvechten en speergooien van het bedrijf Ridders op School!

Ridders op School biedt een unieke en educatieve ervaring aan die leuk is voor leerlingen van groep 1 tot en met 8. Tijdens het riddertoernooi en de workshops kunnen leerlingen de Middeleeuwen herbeleven en kennis maken met de wereld van ridders en kastelen.

Het riddertoernooi is een fantastische activiteit die de leerlingen in teamverband kunnen spelen. Tijdens het toernooi vechten twee grote ridders een onderling geschil uit middels diverse spellen. De school wordt opgedeeld in twee groepen waarbij elke groep één van de ridders aanmoedigt. Dit is een zenuwslopend toernooi waarbij leerlingen en leraren met een open mond staan toe te kijken. Als kers op de taart kunnen een aantal leraren zich tijdens de dag voorbereiden om als verassing mee te doen tijdens dit toernooi. Ze leren een choreografie waarbij ze tegen elkaar zwaardvechten. Dit is natuurlijk een herinnering die de leerlingen (en ook leraren) voor altijd bij zal blijven.

Een ander belangrijk onderdeel van de dag is het leren van Middeleeuwse vaardigheden, zoals boogschieten, zwaardvechten en speergooien. In deze workshops leren de leerlingen over de geschiedenis van deze vaardigheden en oefenen ze deze in een veilige omgeving. Door deze activiteiten ontwikkelen de leerlingen hun hand-oog coördinatie, oefenen ze met samenwerken en ontwikkelen ze behendigheid.

Schoolreisje Brabant

Jouw schoolreisje in Brabant

Een schoolreisje met Ridders op School biedt niet alleen een leuke ervaring, maar het biedt ook educatieve voordelen. De workshops zijn gericht op het leren van Middeleeuwse vaardigheden en de geschiedenis achter deze activiteiten. En zeg nou zelf, wat is nou leuker dan uit de schoolbanken gaan en zwaardvechten tegen een ridder? En nog beter… zelf een ridder te worden? Wij zouden het wel weten 😉

Tot slot is het organiseren van een riddertoernooi en workshops op school een betaalbare en handige optie voor scholen. Het elimineert de kosten en logistieke uitdagingen van het reizen naar een externe locatie en biedt een andere kijk naar het schoolgebouw. Kortom, als je op zoek bent naar een unieke schoolreiservaring, overweeg dan om Ridders op School langs te laten komen en jouw schoolgebouw om te bouwen in een Middeleeuws festijn.