Samen 1
Image default
Zakelijke dienstverlening

Geen goederen importeren uit China zonder sample testing

Een enkeling maakt de fout weleens: zonder het aanvragen van een sample goederen importeren uit China. Een fout die een dergelijke ondernemer niet zelden duur komt te staan. Zeker wanneer u voornemens bent een grote order te plaatsen bij een Chinese fabrikant, is het belangrijk om over de meest gedetailleerde informatie over het product te beschikken. Denkt u bijvoorbeeld aan de feitelijke kleuren en afmetingen, maar boven alles de kwaliteit van het goed. Een sample kunt u zelf testen, maar ook door familie en vrienden laten uitproberen.

Een sample helpt teleurstellingen voorkomen

Wilt u goederen importeren uit China en er zeker van zijn dat er geen teleurstellingen of misverstanden zullen ontstaan, dan is het aanvragen van een sample het beste wat u voor uzelf kunt doen. Met uw eventuele toekomstige leverancier neemt u de kosten hiervan door. Regelmatig zal u gevraagd worden of u nog meerdere samples van andere producten wenst te ontvangen. Zegt u hier niet zomaar ja op, want dit kan de verzendkosten behoorlijk doen stijgen. Doet u dit alleen als u daadwerkelijk geïnteresseerd bent in de eventuele invoer van een dergelijk artikel.

De verzending van een sample

Uiteraard zijn aan de verzending van een sample kosten verbonden. Gaat u in grote hoeveelheden goederen importeren uit China, dan wordt daarbij slechts een bepaald percentage van de totaalprijs als vooruitbetaling gevraagd. Een sample betaalt u voorafgaand aan de zending, ongeacht de prijs ervan, altijd volledig. Besluit u na het testen van de toegestuurde sample tot aankoop over te gaan, dan zou u overigens nooit meer dan dertig procent van de totaalprijs van uw levering vooruit moeten betalen.

Ondersteuning bij het aanvragen van samples en het beoordelen van offertes

Bemiddeling door een professionele organisatie kan u veel tijd en kosten schelen. Zo zorgt CSP, Commercial Support Pacific, ervoor dat de samples van de fabrikant zo snel mogelijk bij u terechtkomen en zal deze de communicatie tussen u als opdrachtgever en de leverancier in de follow up na de fase van sample testing voor zijn rekening nemen.

https://www.cspacific.com/