Samen 1
Banen en opleidingen

Voorkom ongelukken met de cursus keuren elektrisch gereedschap

U kunt voorkomen dat er ongelukken gebeuren binnen uw bedrijf met de cursus keuren elektrisch gereedschap. In deze cursus leert u namelijk hoe u kunt controleren of bepaalde apparaten nog geschikt zijn om te gebruiken of moeten worden gerepareerd of vervangen. Veel ongelukken op het werk gebeuren door apparaten die niet goed functioneren of die bijvoorbeeld kortsluiting veroorzaken. Zeker als er gewerkt wordt met hoog voltage kan dit zeer ernstige gevolgen hebben. Daarom is de cursus keuren elektrisch gereedschap nuttig voor iedereen die met apparaten werkt.

Apparaten keuren volgens de daarvoor geldende normen

Tijdens de cursus keuren elektrisch gereedschap leert u apparaten keuren volgens de daarvoor geldende regels. Iedereen kan een netsnoer checken op breuken of andere schade, maar er komt meer bij kijken. Er is zelfs een speciale norm voor, de NEN 3140. Hierin staat vermeld waar u op moet letten bij het controleren van apparaten. De norm geeft aan wanneer een apparaat nog gebruikt mag worden en wanneer het moet worden gerepareerd of vervangen. Tijdens de cursus krijgt u niet alleen theoretische lesstof maar leert u in de praktijk om te gaan met een apparatentester. Deze kunt u zelf aanschaffen of u kunt tijdens de cursus gebruik maken van een leenapparaat.

Zo gemakkelijk is het aanmelden voor de cursus gereedschap keuren

U kunt zich direct online aanmelden voor de cursus keuren elektrisch gereedschap. Dit doet u bij Omega Training & Inspectie. Zij verzorgen deze cursussen al vele jaren. U kunt bovendien kiezen uit diverse locaties, u hoeft er dus nooit ver voor te reizen. Op de website vindt u een overzicht van data en plaatsen. U kunt zich daar ook direct inschrijven. U betaalt voor deze nuttige cursus 199 euro exclusief BTW. De cursus wordt gegeven door een enthousiaste docent met praktijkervaring en een uitgebreide lunch is bij de prijs inbegrepen.

https://omegatraining.nl