Samen 1
Image default
Dieren

Echo hart hond laten maken

Helaas kunnen honden, net als mensen, last krijgen van hun hart. Als je denkt dat dit het geval is bij jouw hond, of als de dierenarts deze conclusie trekt naar aanleiding van een aantal symptomen, dan zal er een echo hart hond worden gemaakt. Dit kun je gerust aan de dierenarts overlaten. Hij of zij heeft dit vaker gedaan en weet precies hoe dit in zijn werk gaat. De dierenarts zal je ook tijdens het hele traject goed begeleiden.

Waar laat je een echo hart hond maken?

Zoals we zojuist al beschreven kan je gewoon bij je eigen dierenarts terecht voor een echo hart hond. Voor de hond is dit geen pijnlijk onderzoek. Ook is het niet schadelijk voor je hond. Hij blijft tijdens het hele proces gewoon wakker. Je mag als eigenaar ook bij je hond blijven als je dit wilt. Voor honden is dit vaak prettig. Zij voelen zich meer op hun gemak en meer gerust als hun baasje bij ze blijft. Je mag zelf ook meekijken hoe het in zijn werk gaat en de dierenarts zal je alles goed uitleggen. Als je hond erg onrustig is of veel pijn heeft, dan kan de dierenarts er voor kiezen om je hond een lichte verdoving te geven.

Laat je hond tijdig onderzoeken

Merk je dat je hond zich anders gedraagt dan normaal? Is hij bijvoorbeeld heel snel moe en hijgt hij veel? Wacht dan niet te lang en laat je hond door de dierenarts onderzoeken. Een echo van het hart van je hond is dan misschien nodig. Maar er kan ook allerlei andere zaken spelen. Laat je hond niet te lang lopen met problemen en vraag advies aan je dierenarts.

https://web-wings.nl/