Samen 1
Image default
Dieren

Waar moet ik op letten bij het registreren van mijn kat?

Katten zijn zeer geliefde huisdieren in Nederland. Toch is het registreren van een kat, in tegenstelling tot een hond, in Nederland niet verplicht. Steeds meer mensen kiezen er echter wel voor om hun kat officieel te laten registreren. Maar waarom? Het online registreren van jouw kat zorgt ervoor dat het chipnummer van jouw kat direct verbonden is aan jouw persoonlijke gegevens. Wanneer jouw kat per ongeluk de weg naar huis vergeet, is het hierdoor voor dierenartsen en dierenasiels heel makkelijk om contact met jou op te nemen. Dit kan je veel stress besparen. Ben je overtuigd en wil je ook jouw kat registreren? Lees dan vooral verder, want er zijn een aantal dingen waar je op moet letten. 

De chip moet worden aangebracht door een dierenarts

Voordat je jouw kat überhaupt mag registreren, moet je hem eerst laten chippen. Let op, want dit mag alleen worden gedaan door een professionele dierenarts. Je zult hiervoor dus een afspraak moeten maken. Veel katteneigenaren vinden het laten chippen van hun huisdier een beetje griezelig, maar maak je vooral niet te veel zorgen. Een chip is slechts enkele millimeters groot, en de kat voelt vrijwel niets van de behandeling. Heb je jouw kat laten chippen? Dan kan je jouw kat registreren bij éen van de databanken in Nederland.

De verschillen tussen de databanken in Nederland

Nederland heeft meerdere online databanken waar je jouw kat kunt registreren. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar de verschillen tussen de databanken. Heb je meerdere huisdieren, of de wens om in de toekomst nog meer huisdieren te nemen? Dan is het bijvoorbeeld slim om te kiezen voor een databank waar je meerdere huisdieren kunt registreren op één account. Let op! Het is slim om te kiezen voor een door de overheid erkende databank. Je kat registreren is op dit moment nog niet verplicht, maar dat kan in de toekomst natuurlijk altijd nog veranderen.

https://www.petlook.nl/kat-registreren/