Samen 1
Image default
Financieel

Crematieverzekering

Een uitvaartverzekering wordt ook wel een crematieverzekering genoemd. Zo kun je de kosten van je crematie goed plannen, zodat je naasten niet voor de eindrekening hoeven te betalen. Je verzekert het geld dat nodig is voor je crematie bij een organisatie naar keuze. Je kunt dit naar eigen voorkeur aanvullen.

 

Je kan je crematie van tevoren plannen met een crematieverzekering. Hierdoor kan je er zeker van zijn dat je naasten niet met deze kosten worden belast. Een crematie kost in totaal tussen de 4.000 en 6.000 euro. Zelfs als je nog niet zeker weet of je je wilt laten cremeren of begraven, kunt je een crematieverzekering afsluiten.

 

  • Verzeker je voor je uitvaart alleen voor wat je wil of nodig hebt
  • Begrafeniskosten worden bepaald door lokale prijzen.
  • Het is altijd mogelijk om je uitvaartkeuzes kosteloos te wijzigen.
  • Om er zeker van te zijn dat je voldoende verzekerd bent, is een jaarlijkse controle nodig.

 

Uitvaartverzorger

Wanneer he overlijdt, heeft je familie toegang tot een uitvaartverzorger. De uitvaartverzorger helpt hen bij het creëren van een zo persoonlijk mogelijke uitvaart en regelt tevens de praktische aspecten. Ook na de uitvaart kan de uitvaartondernemer hen helpen bij het vinden van passende hulp in deze moeilijke tijd.

 

Kosten van een crematieverzekering

Premies voor crematieverzekeringen zijn over het algemeen lager dan premies voor begrafenisverzekeringen, omdat crematie vaak goedkoper is. Bij een crematie vindt het afscheid bijvoorbeeld meestal plaats in het crematorium, maar bij een begrafenis wordt het ergens anders gehouden voordat het naar de begraafplaats wordt gebracht. Er zijn geen kosten voor een urnenmuur als de as na de crematie wordt uitgestrooid. Dat is wel het geval bij een graf wanneer je kiest voor een begrafenis. Crematieprijzen daarentegen omvatten zaken als een kist en het vervoer van het lijk. Een crematieverzekering sluit over het algemeen items zoals een urn of sieraden met as uit, omdat ze niet snel na het overlijden nodig zijn.

 

Prijsstijging van crematieverzekering

Naarmate de kosten van levensonderhoud stijgen, stijgen ook de kosten van een crematieverzekering. Hierdoor houden sommige bedrijven je crematie jaarlijks bij, terwijl wij een nieuw voorstel doen. Hierdoor blijf je verzekerd en worden uw nabestaanden niet voor onverwachtse kosten te staan bij je overlijden. Je kan dan beslissen of je je crematieverzekering wilt verhogen en of he voor het bedrag gedekt wilt blijven.

 

Kijk op Zeker.com voor meer mogelijkheden.