Samen 1
Image default
Onderwijs

5 redenen om een wiebelkussen of verzwaringsdeken voor je kind

Er zijn de laatste tijd steeds meer ouders die een wiebelkussen of verzwaringsdeken voor hun kind aanschaffen. Er zijn namelijk verschillende onderzoeken die aantonen dat deze objecten veel voordelen met zich mee brengen. Misschien dat het voor jouw kind ook iets kan betekenen! Wij hebben in ieder geval uitgezocht wat de redenen kunnen zijn en waarom het je kind kan helpen. We hopen dat je iets aan de tips hebt, dus lees snel verder!

  • Een hoop kinderen hebben last van concentratie problemen. Dit zorgt ervoor dat het moeilijk is in de klas om erbij te blijven. Je wilt natuurlijk niet direct overstappen naar middelen. In dat geval kan een wiebelkussen misschien wel eens uitkomst bieden.

  • Angst is iets wat bij een hoop kinderen voorkomt. Dit kan erg vervelend zijn en als ouder wil je natuurlijk dat je kind hier zo snel mogelijk vanaf komt. Een verzwaringsdeken kan hier goed bij helpen.

  • Tegenwoordig ligt er een hoop druk op veel kinderen. Het is dan ook logisch dat stress iets is waar veel kinderen veel last van hebben. Een verzwaringsdeken verlicht de stress van een kind aanzienlijk. 

  • Een lange dag op je stoel zitten of stil blijven zitten tijdens het eten. Voor een hoop kinderen is dit een flinke opgaven. Voor ouders of leraren kan dit best nog eens lastig zijn. In dat geval kan een wiebelkussen helpen om dit tegen te gaan. 

  • De nachtrust van een kind is ontzettend belangrijk. Je bent als kind namelijk volop in ontwikkeling en hebt genoeg slaap nodig. Heeft je kind last van slaapproblemen? Dan kan een verzwaringsdeken een goede uitkomst zijn.

Hopelijk heb je iets aan bovenstaande tips gehad! Als je kind hier ook last van heeft is de kans groot dat een verzwaringsdeken of een wiebelkussen een goede uitkomst kan bieden.