Samen 1
Image default
Vakantie

Magische manieren om het buitenaardse Kroatië te ervaren

Kroatië heeft een bijna buitenaards gevoel met zijn oude ommuurde steden en zijn mystieke bossen met vele watervallen. De prachtige stranden zijn voorzien van helder saffierblauw water. Er zijn vele Nationale Parken die bijna 1000 vierkante meter van dit schilderachtige land in beslag nemen en er zijn natuurlijk ook enkele van de meest adembenemende bezienswaardigheden die je kan vinden op onze planeet, laat staan alleen al in Europa. Het is ook heerlijk veilig om door Kroatië te reizen, waardoor het een aanrader is voor iedereen die op zoek is naar een rustige vakantie. Er is zoveel te doen in dit geweldige land, kijk eens naar deze dingen die je zeker moet toevoegen aan je reisroute:

Bezoek Historische Architecturale sites

De rijke geschiedenis van Kroatië is duidelijk zichtbaar in de prachtig bewaarde architectuur. Van enkele van de meest ingewikkelde kathedralen en kloosters tot de overblijfselen van het oude Romeinse Rijk. Je kan er sites bezoeken die dateren uit de 1ste eeuw, zoals het amfitheater in Pula. En als je op zoek bent naar toeristische topattracties in Kroatië, moet je de ruïnes van de oude Romeinse stad Salona gaan bekijken. Kroatië is ook de thuisbasis van verschillende Werelderfgoedsites, waaronder de prachtige Sint-Jacobs kathedraal, er zal zeker geen tekort zijn aan sites om te bewonderen tijdens je reis.

Nationale Parken in Kroatië

Er zijn maar liefst 8 Nationale Parken in Kroatië en ze lijken wel allemaal uit een fantasiewereld te komen. De turquoise wateren van het Plitvice Lakes National Park zijn ontzagwekkend. Je zal zeker getuige willen zijn van de door het bos omringende watervallen. En ook de dichte bossen en uitgestrekte weilanden van het Risnjak National Park mag je niet overslaan. Het Klooster van KRKA is afgelegen, maar zeker de moeite waard om naar toe te gaan om zo de schoonheid en de omliggende watervallen te zien. Er is zeker geen tekort aan natuurpracht in dit land.

Buitenactiviteiten

Als je een outdoor type bent, kan een bezoek aan Kroatië alles zijn wat je zoekt. Je kan bijna elke buitensport of activiteit die er bestaat doen, en veel van deze activiteiten kunnen gedaan worden in hun prachtige Nationale Parken. Zoals onder andere rotsklimmen in het Paklenica National Park. Maar dat is zeker niet alles, je kan zeilen, kajakken, kanoën en raften. Er is ook alles van snorkelen en duiken tot bungeejumpen en zip lining. Dus, wat je ook doet, je zal zeker een leuke ervaring kunnen opdoen.

Eén van de beste manieren om Kroatië te ontdekken op jouw manier is door gebruik te maken van autoverhuurdiensten in Kroatië en zelf rond te rijden. Kroatië heeft nogal strenge verkeersregels, maar dat zorgt voor een veilige rijervaring voor iedereen. Het mooiste van al is dat je een aantal mooie deals kan krijgen bij de autoverhuur in Kroatië. Zorg dat je op de hoogte bent van de verkeersregels, draag te allen tijd de gordel en blijf aan de rechterkant van de weg. Je zal jezelf in een mum van tijd door dit prachtige land loodsen.

https://www.autoprio.nl